Vad är Open Source Taligenkänning?

March 30

Taligenkänning programvara gör det möjligt för användare att mata in kommandon och utföra åtgärder på sina datorer med hjälp av standard mikrofoner och en fördefinierad serie verbala kommandon. Detta tillåter användare att öppna program och mata in text strikt genom att använda sina röster. Program Öppen källkod taligenkänning tillåter slutanvändare att visa och eventuellt modifiera källkoden för program. Ändring av källkoden gör ändringar som skall göras i alla funktioner i programvaran, så skickliga användare att lägga till, ta bort, och på annat sätt modifiera funktioner på programvaran.

Den främsta fördelen att öppen källkod design i open source-program taligenkänning är att det ger slutanvändarna med en högre grad av anpassning än en traditionell program stängd källkod skulle. I slutna source-program, är själva programkoden både låsta och dolda för slutanvändaren, förebygga eventuella förändringar från görs. En källa taligenkänningsprogram stängd finns alternativ för att ändra de nyckelord som används för att komma åt olika funktioner. Således gör en öppen källkod taligenkänning programmet undan med begränsningarna i programmeringsspråket över kommandon; genom att konfigurera om källkoden, kan slutanvändaren teoretiskt ändra sökord för programmet till något de kan föreställa sig.

En annan fördel med öppen källkod taligenkänning är att det möjliggör samarbete anpassning av programvara. När andra slutanvändare gör nyttiga modifieringar, kommer de ofta länka sina versioner av programmet på nätet, vilket gör att andra att använda de verktyg som de har till eller ändrats på programvaran. Detta innebär att det kan finnas ett oändligt antal varianter på programvaran. Man kan Jämför detta med en källa taligenkänningsprogram stängd, där den enda möjliga versionen är den version som utfärdats av tillverkaren.

En av de största nackdelarna med open source-program taligenkänning är att de tillgodoser de tekniskt kunniga. Utan en bakgrund inom programmering, kan det bli överväldigande att ändra ens de enklaste funktionerna på programmet. Dessutom kan det vara svårt att avgöra vilka versioner av programmet för att "förtroende", som både ärliga och skrupelfria användare kan ändra programmet lika. Vissa nedladdningsbara versioner av programmet kan innehålla spyware, adware, eller andra skadliga typer av programvara. Detta är aldrig ett problem med stängda källkod, som slutanvändare vet att de får inte mer än vad mjukvarutillverkaren kodade i programmet.