Vad är National Geographic?

February 12

National Geographic är en välkänd månadstidning som har publicerats av den ideella National Geographic Society sedan 1888. Tidningen har en internationell cirkulation nära nio miljoner, och läses av över femtio miljoner människor varje månad. Tidningen är känd för sin distinkta gul ram, djupgående artiklar om djurliv och miljö, och fantastiska naturfotografi.

Artiklarna i National Geographic hantera ett brett spektrum av ämnen, vissa politisk karaktär, och de flesta rör den naturliga världen och dess skärning med modern kultur. En 2007 numret av tidningen innehöll artiklar om inrättandet av Jamestown kolonin 400 år sedan och dess inverkan på miljön, en berättelse om ett slumområde i Mumbai, och en redogörelse för den föreslagna muren tvärs del av US-mexikanska gränsen.

Typiska berättelser i den här tidningen är internationell omfattning och i tid till dagens problem. Även under den period av 1980-talet kalla kriget, var tidningen tillägnad producera artiklar om kulturen i Sovjetunionen och Kina, så att läsarna kunde bättre förstå dessa samhällen. Tidningen är också känd för sina detaljerade kartor över olika regioner, som är så exakta att de har använts som medel från den amerikanska regeringen.

En av National Geographic: s mest berömda fotografier är en 1985 täcka av en ung afghansk flicka med gröna ögon. År 2002, kvinnan i fotografiet, Sharbat Gula, spårades upp av tidningen igen för en annan fotografi, och var med i en tv-dokumentär. National Geographic Society etablerat en fond i Gula namn, till vilka tusentals läsare bidrog, för att bygga en flickskola i Afghanistan.

National Geographic Society publicerar många andra tidningar utöver sitt flaggskepp publicering, däribland National Geographic Kids, National Geographic Traveler, och National Geographic Adventure. Sällskapet äger också en tv-station som producerar dokumentärer om natur, djurliv och internationell kultur.

  • National Geographic Magazine har publicerat professionell naturfotografering sedan 1888.
  • National Geographic är en tidning som läses av över femtio miljoner människor varje månad.
  • Naturen är en frekvent fokus för National Geographic.