Vad är Catuaba Bark?

February 7

Catuaba bark är barken av ett litet träd som är inhemska till Brasilien. Medan frukten av trädet är oätliga, är barken ett traditionellt naturläkemedel används i Sydamerika och alltmer i andra delar av världen. Catuaba bark har en något bitter, men inte särskilt obehaglig, smak och kan framställas såsom antingen en örtte eller tinktur eller marken och sedan packas i kapslar. Catuaba bark är mest känd för sin påstådda effekt som ett afrodisiakum och sägs också vara en god allmän tonic, har antibiotika och antivirala egenskaper, och används ibland som en behandling för ångest.

Medan Catuaba bark, även känd som pau de reposta eller tatuaba, används för olika ändamål och forskas som en möjlig hiv förebyggande, är det mest känt som en sexuell förbättring ört. Effekten av Catuaba för sexuell förbättring sägs ha upptäckts av Tupi stammen, som började erbjuda det i handeln. Som ett resultat, användning av Catuaba bark som ett afrodisiakum och sexuell njutning förstärkare spridda över hela Brasilien.

Efterfrågan på både kvinnliga och manliga förbättring örter i många länder utanför Brasilien har resulterat i en ökad användning av Catuaba som kosttillskott. Faktum är att många hälsokostaffärer bär nu växtbaserade kosttillskott som huvudnummer Catuaba bark som ingrediens. I Brasilien är Catuaba ofta blandas med en annan afrodisiakum ört, Muira-Puama, för att skapa en tinktur. Vissa användare inkluderar Catuaba bark i hemlagad saft och öl.

Traditionell användning av caduaba bark ofta ingår behandling för impotens, men det kan också öka taktil känsla, vilket gör sexuell aktivitet trevligare för sina användare. Medan många kvinnor använder Catuaba, män verkar rapportera de starkaste effekterna. Andra användningar av catauba bark inkluderar behandling för en mängd av nervösa störningar, inklusive ångest, och kanske paradoxalt, letargi. Det anses vara en mild stimulant av det centrala nervsystemet. Det har inte varit föremål för många vetenskapliga studier, och det finns få, om några, rapporterade biverkningar.

  • Catuba bark sägs göra sexuell aktivitet trevligare för sina användare.
  • Catuaba bark används ibland för att behandla letargi och minnesförlust.
  • Behandling för impotens är en av de vanligaste användningsområdena för Catuaba bark.