Vad är den statliga blomman av Delaware?

April 13

Många människor, om bad som stat i USA som de tänker på som Peach staten, skulle svara att det är Georgien. Samma människor kan vara förvånad över att staten med smeknamnet Peach staten är faktiskt Delaware, och den statliga blomman av Delaware är Peach Blossom. Delaware var en gång känd för sitt rika skörd av persikor, vilket ledde till nomineringen av Peach Blossom som den statliga blomman av Delaware tillbaka 1895. Utlåtandet har bott med staten sedan dess.

Tillbaka i den 19: e århundradet, persikor utgjorde Delawareâ € s primära tjäna pengar gröda. Faktum är att under toppåren sin persika produktion, antalet persikoträd i Delaware numrerade nära 900.000. I början av 1900-talet, blev Delaware persika gröda påkörd av en gissel som nästan förstörde den. Delawareâ € s persika industrin aldrig riktigt återhämtat sig från den förödande förlust. Ändå förblir Peach Blossom som den älskade statliga blomman av Delaware.

Den persika träd rest långt för att producera den vackra blossom nu kallas den statliga blomman av Delaware. Trädet är faktiskt hemma i Kina. Ursprungligen kom från Kina till Europa omkring 332 f.Kr., trädet fann sin väg till Amerika någon gång på 1500-talet.

Känd mer förr som katrinplommon persica, persika trädet i sig har en mörkgrå bark och långa, räfflade blad. Träden genomsnitt cirka 15 meter (ca 4,6 m) i höjd, men kan bli upp till (ca 7,6 m) 25 meter om inte beskäras. De flesta persika jordbrukare kommer beskära sina träd till cirka 10 meter (ca 3 m) för att producera den bästa persika gröda.

Persika blommar är ljus eller mörk rosa i färgen, som mäter ca 1 tum (ca 2,5 cm) runt, oftast med fem kronblad. De är delikat, doftande blommor som kan visas individuellt eller i klasar i början av våren och bära frukt under sommaren. Frukten i sig kan variera i storlek men är i allmänhet ca 2 inches (ca 5 cm) i diameter. Det är täckt med en mjuk fuzz och har en söt, saftig kött med en tjock grop, eller sten, i centrum. Delawareâ € s klimat med sin varma våren, oftast varma sommaren, och lös sandjord, ger den idealiskt klimat och förutsättningar för växande persikoträd.

Vid ett tillfälle var den statliga blomman av Delaware nästan namnges som gullris, men en petition för att hålla den som Peach Blossom genomfört. Peach Blossom anses av många vara den blomman av romantik. Vissa anser också att det är ett tecken på välstånd och lycka. Till de flesta Delaware infödingar, men det är en sentimental tecken på en tid då persikor förde välstånd och lycka till sitt hemland.