Vad är tand Tatueringar?

February 15

Tand tatueringar är anpassade mönster som tillsätts tandkronor innan kronorna är förseglade och ställa i munnen. Denna term används också ibland för att beskriva tillfälliga dekaler och fläckar som kan användas för att dekorera tänderna. I fallet med kronor, tandvård tatueringar oftast ses på de bakre tänderna, men de kan potentiellt tillämpas på alla tand, och de kör ett brett omfång av färger och mönster.

Begreppet dekorera eller förbättra dina tänder är faktiskt ganska gammal. I både Kina och Japan, kvinnor vid ett tillfälle färgas tänderna svarta som en del av deras skönhet regimer, och i många kulturer, kan tänderna vara kantad i guld eller ersätts som en statussymbol; guldtänder är särskilt vanliga i Latinamerika och Kaukasus. Det är därför kanske inte så konstigt att modern tandvård gav upphov till idén om tand tatueringar.

Använda "tattoo" för att beskriva dessa prydnads mönster är lite av en missvisande, eftersom en tatuering är, per definition, ett pigment märke som gjorts av piercing huden. I fallet med tand tatueringar, är tänderna inte faktiskt penetreras eller ens berört med en nål, och det material som täcker tänderna är emalj, inte hud. Emellertid är sluteffekten mycket samma, särskilt i fallet med ett konstfullt producerat tand tatuering.

Tand tatueringar vanligen tillämpas av dentallaboratorium som gör kronorna. Efter en tandläkare tar en form och bekräftar att den är rätt dimensionerad för tand, han eller hon skickar den till ett labb som ska tillverkas i en krona, eller producerar kronorna internt, beroende på personliga preferenser. Om kunden vill ha en tand tatuering, kan formen skickas till ett labb som specialiserat sig på sådana saker, och en skicklig konstnär gör vanligtvis tatueringen arbete, omsorgsfullt målar en miniatyr design på tanden innan den är förseglad. Eftersom arbetet är förseglad i, kunder generellt behöver inte vidta några särskilda åtgärder för att bibehålla sina tand tatueringar, utöver att ta hand om kronan själv.

Labs som gör egna kronor med tand tatueringar säger att tatueringar kan tas bort genom slipning bort de övre skikten av kronan, för personer som senare sura på sina tand tatueringar, men vill inte byta ut hela kronan. För ännu fler tillfälliga alternativ, kan människor använda specialiserade dekaler på sina tänder, men försiktighet bör iakttas när du tar bort sådana dekaler att se till att alla rester tas bort från tänderna, och för att undvika att svälja dekalen.