Vad är en Gravity Meter?

May 23

En gravitationsmätare, även känd som en gravimeter, används för att mäta gravitationsfält på land och i hav och rymd. Gravitationsmetrar faktiskt är accelerometrar, som mäter den varierande nedåt acceleration gravityâ € s pull. Som sådana är de liknande i konstruktion och design till andra accelerometrar, men de är i stånd att mycket mer känsliga mätningar. Skillnaderna måste mäta över Eartha € s och Seasa € ytor är fraktionerad i de flesta fall. Att vara så känslig, att de är känsliga för vibrationer såsom buller; Men signalbehandling och vibrationsisolering kapacitet försöker motverka dessa störningar.

Relativa gravitationsmetrar är ett av två huvudkategorier av gravitationsmetrar som används som gör jämförelser mellan gravitationsnivåerna på flera platser. Med en kalibrering på en plats som redan noggrant uppmätt och sedan flytta allvaret mätaren till en andra plats för en annan läsning ger ett förhållande mellan vikt vid båda punkterna. De känsligaste och tillförlitligt exakta relativ gravitationsmetrar, som vanligtvis fjäderbaserad, kallas superledande gravitationsmetrar, som funktionen en flytande superledande niob boll i ett stabilt magnetfält. En sådan mätare i Metsähovi, Finland, var så känsligt att ha mätt en gradvis ökande förändring i ytan gravitation som vissa arbetare var på laboratorie taket rensa bort snön. Efter märker att under en period fanns det ingen förändring, ades forskarna veta att snön flyttarbetare tog en te paus.

Absoluta gravimetrar ha en metod för att mäta tyngdkraften som innebär kartläggning acceleration, medan stadigt fäst till marken, av en freefalling massa i ett vakuum för att mäta hastigheten hos massan. Luftmotstånd på massan minskas genom att lufttrycket i kammaren av allvaret mätaren till en miljard atmosfären. En bärbar absoluta gravitationsmetrar kan mäta med en precision nivå på en del på 1 miljard under en 24-timmarsperiod. Den dragningskraft tidvatten, kompressionen av stenar och wobble i Earth på sin axel alla har bäring på det faktum att Eartha € s gravitation förändras många gånger under en dayâ € s tid. Sådana mätningar upptäckte att Eartha € s yta är stigande i norra Manitoba, Kanada, i en fördröjd reaktion på avlägsnandet av en enorm inlandsis.

Några specifika gravitationsmetrar kan bestämma tätheten av jordar på djup för att avgöra hur mycket förstärkning av jordar behövs som en säng för att lägga asfaltvägar. Inte bara jordar, men även vatten- och luftprover kan mätas med hjälp av en digital specifik vikt mätare för att komma fram till vikter för vatten och luft och volymförändring i båda. Gravitations mätningar kan tas seafloors bogserade djupa hav gravitationsmetrar och producera data tillbaka till ombord med mätningar havsbotten.

  • Gravitationsmetrar mäter gravitationsfält på land, till sjöss och i rymden.
  • I teorin, gravitation från en massiv objekt böjer rumtiden runt den.