Ät Carbs Lämpliga till Aktivitetsnivå

May 14

Carbs får ofta en dålig rap, men en Paleo livsstil innebär inte nödvändigtvis att undvika dem. Rätt kolhydrater kan hålla aktiv dag i trim, särskilt före och efter träning. I själva verket är den bästa möjliga bränsle efter ett träningspass tätare kolhydrater, såsom sötpotatis, squash, pumpa, mjölbananer, jicama, kålrabbi och rödbetor.

Hålla dina mål i åtanke, experimentera med dagliga carb nivåer kommer att hjälpa dig att räkna ut hur mycket kolhydrater du vill inkludera i dina inlägg workout måltider; bränslepåfyllning behov kan variera från idrottare till idrottare. Måltider fokuserade på både protein och näringsrika kolhydrater är ofta nyckeln till friska återhämtning från träning. Du kan lägga alla överblivna protein, ägg, eller Paleo-godkända lunchmeats till dessa kolhydratkällor för en stor post-workout mellanmål eller måltid:

  • Kallt överblivna kokta spagetti squash kastade med olja och vinäger för en pastasallad
  • En servering av mogen säsongens frukt - de flesta sorter av bär är lägst i kolhydrater, medan tropiska frukter som ananas och mango tenderar att vara störst i kolhydrater
  • Sötpotatis och andra stärkelserika rotknölar (bakade kvällen innan är bäst)
  • Butternut squash eller pumpa soppa, helst göras med hemlagad ben buljong för en extra närings boost
  • Sötare grönsaker som morötter, palsternacka och jicama

Om du underblåser innan träning, men du vill experimentera också. Fett och protein är ofta det som gör din kropp träna det är hårdast, men om du gör uthållighetsträning som varar en timme eller mer, behöver du förmodligen att stödja din träning med några näringsrika kolhydrater också.

Storleken på din före och efter träningen måltid är ungefär hälften så stor som en hel måltid, men återigen, kan denna åtgärd variera från idrottare till idrottare.