Vad är en Elbow Splint?

May 15

En armbåge skena är en varaktig medicinsk apparat som kan förskrivas av läkare för att behandla eller hantera ett antal villkor som påverkar armbågen. Ibland kallas ett stag eller sele, har en armbåge skena en mängd olika komponenter som kan göras helt eller delvis av plast, neopren, Velcro, elastisk eller metall. Det avsedda ändamålet med skenan har oftast någon betydelse för vilken typ utförs eller ordinerats.

En armbåge skena brukar rekommenderas för tillfällig immobilisering och stöd. De flesta spjälor har någon form av hård insats som förbjuder rörelse, men en armbåge bettskena kan medge liten rörelse utan att äventyra armbågsleden. Några av de villkor som en armbåge skena kan rekommenderas inkluderar Ulnartunnelsyndrom, kubiska tunnel syndrom, seninflammation, tennisarmbåge, eller liknande ortopediska skador som påverkar armbågsleden och omgivande senor och ligament.

Som fallet är med andra ledskador, medger immobilisering skadan för att börja läka utan onödig stress som kan orsaka ytterligare skada eller förbjuda läkning. En armbåge skena kan bäras under normal aktivitet eller när du sover enligt anvisningar från den förskrivande läkaren eller sjukgymnast, men bort under bad eller medvetet vila. Den typiska kur för vanliga armbåge skador är en kombination av skenor eller stagning och regelbundna icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

En armbåge skena är också vanligt rekommenderas för patienter med cubital tunnel syndrom. Detta tillstånd uppstår när ulnarnerven komprimeras av trycket från det omgivande benet. Symptomen på mild till måttlig kubiska tunnel syndrom inkluderar domningar i armen, inklusive den fjärde och lillfingret, stickningar och smärta. Regelbunden användning av en armbåge splint eller stag medan sover kan lindra dessa symptom och är en behandlingsmetod brukar anses före operationen.

Kirurgi på armbågen är en annan omständighet som kan kräva en armbåge skena. Huruvida ett stag eller skena rekommenderas beror till stor del om förfarandet och patientens tidigare skada eller skador. I många fall är ett stag som ger stöd utan immobilisering armbågen tillräcklig, men en skena som begränsar rörligheten kan krävas för fullständig läkning från kirurgi eller skada. I många fall kommer sjukförsäkring betala för delar av eller hela kostnaden för varaktig medicinsk utrustning såsom en skena. I händelse av att det inte finns någon försäkring för en sådan anordning, kan jämföra shop för spjälor och hängslen, eftersom inget recept krävs vanligtvis att köpa en patienter.

  • En armbåge skena kan rekommenderas för patienter som lider av tendinit.
  • En sele är en typ av armbågen skena.
  • Den armbågsleden.
  • De repetitiva rörelser som används i tennis kan utlösa tennisarmbåge och underarmsskador.