Vad är Tidning Reklam?

February 19

Tidning reklam är ett av de vanligaste sätten att annonsera i många länder. Ofta billigare än sända reklam, oftast ger det fördelar med större marknadsandelar på många platser. Dessutom gör tidningen marknadsföring inte beroende av målgruppen som har en TV eller radio på vid en viss tidpunkt för att få budskapet i annonsen.

Tidning reklam kommer i två stora division: display eller sekretessbelagda. Tidningsannonser anses visa annonser är de som sträcker sig över flera kolumner horisontellt och ofta inkluderar grafik och gränser. Brädor tidningsreklam finns i kolumn reklam som följer det naturliga flödet av kolonnen ned på sidan vertikalt.

Sekretessbelagda reklam är oftast det billigaste alternativet för de flesta människor och vädjar till dem som är ute efter en viss marknad. Till exempel kan de som söker att hyra en lägenhet, hitta ett jobb, eller köpa ett husdjur normalt använda annonser till stöd i deras sökande. Även om det inte traditionella till radannonser, många publikationer erbjuder små grafik och gränser med annonser. Annonser finns vanligen i ett särskilt avsnitt.

Visningsannonser är generellt högre profil annonser som tar upp, i många fall, betydande delar av sidan. Vanligtvis kan visa annonser ta upp en åttonde, kvartal, halv eller hel sida. I vissa fall kan annonsen ta upp två motstående sidor, dessa dessa annonser är sällsynta i tidningsreklam helt enkelt på grund av kostnaden. Visa annonser kan antingen vara i färg eller svartvitt, med möjlighet färgen kostar mer. Visa annonser finns i hela papperet.

I många fall tidningar erbjuda tjänster till annonsörer att hjälpa dem att utforma effektiva bildskärmar. I samtliga fall har annonsören rätt att vägra eller acceptera denna tjänst. I vissa fall kan tidningen väljer att inte publicera en annons som den anser stötande eller ärekränkande. Dock måste tidningarna vara försiktig när avvisa annonser och arbetar ofta med annonsören att revidera annonsen så den är lämplig för publicering.

I en relativt ny utveckling, vissa tidningar erbjuder ett paket med reklam som inte bara innehåller tidningsreklam men annonsering på nätet på tidningens webbplats också. Detta hjälper lindra rädsla hos vissa annonsörer att deras målgrupp inte får läsa tidningen, utan helt enkelt gå online. De flesta tidningar som har webbsajter erbjuder någon form av annonsering på nätet utöver sitt tidningsreklam, men inte alla publikationer paketera de två tillsammans.

  • Affärs- och fastigheter möjligheter är ofta upptagna i annonser.
  • Tidningar inkluderar även annonser på sina webbplatser.
  • Många tryckta tidningar använder också onlineannonsering.
  • Radannonser inkluderar arbetstillfällen.
  • Visningsannonser är högprofilerade reklam som tar upp en betydande bit på sidan.