Vad gör en Intelligence Analyst göra?

March 6

En underrättelseanalytiker är en officiell männen förstå och tolka underrättelserapporter emot från fältagenter. Genom att kunna placera särskilda rapporter i ett större sammanhang, kan en underrättelseagent hjälpa utvärdera betydelsen av rapporter. Underrättelseanalytiker arbetar oftast med myndigheter, även om vissa positioner i den privata sektorn existerar också.

Att bli en underrättelseanalytiker är en lång process som börjar med en lämplig högskoleexamen. Historia, internationella relationer, regering och politik är alla vanliga studieområden för blivande underrättelsearbetare. De flesta analytiker jobb kräver minst en kandidatexamen, men många behöver också magisterexamen också. Efter examen, många webbsidor erbjuder listor för jobb som finns i underrättelsetjänsten. Att bli en underrättelseagent kräver oftast bakgrundskontroller och flera intervjuer innan en person kan beviljas clearance nödvändig säkerhet för att hantera underrättelseinformation.

I USA (US) regeringen, kan analytiker arbetar med en mängd olika organ som hanterar intelligens. Central Intelligence Agency (CIA,) Federal Bureau of Investigations (FBI,) National Security Agency (NSA,) och US Military stor utsträckning använda underrättelseanalys. De flesta militära underrättelse karriärer kräver arbetssökande att ha genomgått officersutbildning för att komma ifråga för arbete i intelligens.

Sitter runt läsa rapporter hela dagen kan låta tråkig som diskvatten, men en underrättelseanalytiker måste kunna anställa kreativt tänkande för att göra ett bra arbete. Placering rapporter i ett sammanhang och hypothesizing deras innebörd kräver en stor förmåga att integrera händelser med logik och förkunskaper. På sätt och vis, underrättelseagenter är Sherlock Holmes för underrättelsetjänsten, tittar på alla samlats bitar i hopp om att nå en viss slutsats.

Arbetet med en omvärldsanalytiker kan vara avgörande för säkerheten, både nationella och utländska, för medborgare och militär personal. Army analytiker, till exempel, kan framställa rapporter för strid befälhavare som kan påverka trupp rörelse eller strategi. De kan också vara ansvarig för tolkning fiendens rörelser, åtgärder och avlyssnad kommunikation. Bra omvärldsanalys kan rädda liv, medan ett misstag i sammankomst eller analysera kan leda till allvarliga konsekvenser.

Privata sektorn underrättelseanalytiker tenderar att arbeta med försvars entreprenörer eller stora företag som spion eller använd spaningsmetoder för att förutsäga beteendet hos sina rivaler. Arbeta med försvarsindustrier ofta innebär en viss kontakt med regeringsmaterial och kan kräva regeringens säkerhetsprövning. För dem som inte vill arbeta i en militärbaserad inställning, kan försvars upphandlande intelligens vara ett bra alternativ.

Lön för omvärldsanalytiker kommer att variera beroende på detaljerna i jobbet och arbetsgivaren. Jobb med bättre lön kan vara tillgängliga för personer med särskilda färdigheter, såsom flyt i vissa främmande språk eller erfarenhet inom ett relevant område.

  • Den amerikanska militären använder i stor utsträckning underrättelseanalys.
  • En underrättelseanalytiker kan titta på fiendens taktik för att försöka förutsäga framtida strategier.
  • Underrättelseanalytiker kommer sålla bland topphemliga rapporter för att försöka identifiera vilken information som är legitima.
  • En NSA underrättelseanalytiker kan tolka avlyssnade kommunikationer.
  • En underrättelseanalytiker kan arbeta för FBI.