Vad är en Shampoo fack?

April 17

Ett schampo fack används där en diskbänk med ett urtag för halsen, avsedd för hårtvätt, är inte tillgänglig. Den är gjord av plast och passar runt halsen och på axlarna av en person, medan de luta sig tillbaka mot ett handfat. Vatten duschas över håret och rinner ner brickan i vasken. Det är användbart för att tvätta håret på individer som har problem med rörlighet eller har svårt att använda en dusch eller bad.

I frisersalong, är hår tvätt bassänger formad så att kunden att sitta i en stol och bekvämt lägga sitt huvud tillbaka i ett halsformat urtag. Detta gör frisören för att tvätta håret utan kladd, medan kunden är bekvämt vilar sitt huvud. När en bassäng avsedd för hårtvätt inte är tillgänglig, kan användas ett schampo bricka. En mobil frisör kan bära ett schampo fack bland hennes utrustning för att tvätta kundernas hår i sin egen diskbänk hemma.

Den plastbricka är fyrkantig i formen, har en hals formad kontur på ena kanten, och en kant som kör hela vägen runt för att förhindra att vatten rinner över kanten. Schampot facket vilar på customerâ € s axlar när de sitter med ryggen till bassängen. Deras hals passar in i konture kanten av facket, så att de kan tippa huvudet tillbaka. Blandaren är placerad över håret under tvättning, och vattnet rinner ner schampot facket och i vasken.

Schampo brickor är användbara för personer med funktionshinder, eller de som har svårt att använda en dusch eller badkar. Vårdare använda detta på samma sätt som frisörer gör, föra individualâ € s rullstol eller stol bakåt, mot diskbänken. Brickan placeras sedan runt personens axlar med kontur fördjupningen runt halsen.

En uppblåsbar schampo facket är en halvcirkelformad formad uppblåsbar fack som liknar en kudde. Den har en platt försänkt center och en uppblåsbar kant löper hela vägen runt som håller vattnet i centrum. Denna uppblåsbara facket är användbart för personer som inte kan lämna sin säng och det hjälper till med sin personliga omsorg genom att göra tvätt lättare. Brickan är fylld med ett grunt mängd vatten och placeras under individens huvud. Deras hår är sedan tvättas och vattnet dräneras bort med hjälp av ett dräneringsrör fastsatt.

  • I frisersalong, är hår tvätt bassänger formad så att kunden att sitta i en stol och bekvämt lägga sitt huvud tillbaka i ett halsformat urtag.