Vad är skördegarn?

November 14

Skördegarn är en allmän term som används för att beskriva någon av flera olika typer av tuffa strängliknande sladd används för att säkra balar av material, såsom hö, pappersprodukter, och återvinningsbart. Medan vissa balning görs för hand, är de flesta balning utförs av maskiner som kallas balpressar som är särskilt utformade för sådant arbete. Skördegarn i allmänhet säljs i spolar eller rullar som är avsedda att användas av dessa maskiner. Det var ursprungligen gjord av naturmaterial som sisal fibrer, och även naturfiber skördegarn används fortfarande, många konstgjorda material som nu används för detta ändamål också.

Historien om användningen av skördegarn började under andra hälften av 19th century. Med utvecklingen av automatiska reaper maskiner, blev ett behov av någon mekanism för att binda högar av säd och hö uppenbar. Ursprungligen var detta görs för hand med tråd av arbetare följer efter eller ridning på reaper. I slutet av 1800-talet den första automatiska bindmaskin, som band buntar av spannmål som de skördades, uppfanns. Användningen av tråd bindemedel för denna maskin skapade många problem och ett alternativ söktes, vilket ledde till uppfinningen av en knyt som använt snöre, som på den tiden hette bindgarn.

Automatiska balpress maskiner, som var avsedda för bindning balar av hö och halm uppfanns på 1930-talet. Dessa maskiner förlitat sig på bindgarn för sina automatiska knytare och eftersom dessa maskiner blev allt vanligare, var garnmarknadsförs som, och blev känd som, skördegarn. Tidiga typer av skördegarn tillverkades av naturliga fibrer, såsom Manila, bomull och sisal. Hampa, en annan naturfiber som användes i stor utsträckning för att göra rep och andra produkter visade sig olämpligt för garn som det var alltför stela och tilltäppta maskiner. I slutet av 1930-talet sisal var den vanligaste fiber som används för att göra skördegarn, även om andra naturliga fibrer var och fortsätter att användas.

På 1960-talet började företag att experimentera med konstgjorda material för skördegarn. Propen, en plast, var det första materialet och hade stora fördelar jämfört sisal. Det var starkare, motstånd elementen och slitage mycket bättre, och var lämplig för balning mycket större höbalar och andra material. Teknik för skördegarn avancerade snabbt, och idag är det många konstgjorda plaster som används i skördegarn. De flesta av dessa trådarna är gjorda av flera mindre strängar av fibrer som är snodda eller flätad samman, även om monofilament, eller enkelsträng, är skördegarn används ibland också.

Idag är många typer av balpress maskiner som använder skördegarn förutom hö balpressar används inom jordbruk och industri. Några exempel på de saker balpressar används för är avfall, tidningar och återvinningsbara material som kartong och trasor. Balning garn finns i en mängd olika färger, styrkor, och material för alla dessa och andra applikationer.

  • Små höbalar vanligtvis säkrade med snöre.