Vad är en dubbel diskmaskin?

March 29

En dubbel diskmaskin är ett rengöringssystem för rätter som utnyttjar två staplade lådor. Dessa modeller är ofta identiska i storlek med vanliga spolarheter, och kan installeras under skåp nära diskhon på samma sätt. De två rulla ut lådor är utformade för att fungera oberoende av varandra. Endast en del av brickan kan användas när det behövs, eller båda delarna kan vara programmerad att utföra separata uppgifter.

De flesta dubbeldiskmaskinsmodeller är byggda för att matcha standard brickor i storlek. Standard bricka dimensionering har vanligtvis modeller som är 24 inches (61 cm) bred, 35 inches (89 cm) hög, och 22 inches (55 cm) djup. De kan installeras under skåp på samma sätt som enskilda diskmaskiner, och kräver en hookup till handfatet eller vattenledning och en separat rad för att dränera avloppsvatten. De dubbla låda systemet fungerar annorlunda än en standardmodell, dock att varje låda drar ut längs en glidande spår. Traditionella modeller öppna uppifrån, med flera botten gångjärn, och bara de inre rack rulla ut.

Varje låda i en dubbel diskmaskin kan användas oberoende av den andra. Villaägare kan välja att köra små laster av rätter, såsom muggar och fat, samtidigt bevara både vatten och energi. Lådorna kan också köras samtidigt på två olika tvättcykler. En låda kan hålla känsliga porslin och sättas till en sköljning bara cykel, medan den nedersta lådan kan innehålla kraftigt nedsmutsade kastruller som kräver en högre nivå av värmeintensitet.

Ytterligare funktioner som kan finnas på en dubbel diskmaskin inkluderar en fördröjd start alternativ, justerbara ställningar, och sophantering. Den fördröjda startinställning ger användaren flera timme steg där brickan kan ställas in för att börja köra sina cykler. Detta gör att maskinen kan köras under lågtrafikenergi timmar allmänhet till ett lägre elpris takt. Alla storlekar skålen, kruka eller pan kan passa in i maskinen och tvättas med sitt rörliga racksystem. Mat som tas bort från disken under tvättcykeln är lätt slipas ned av sopor och dräneras genom den bifogade VVS utan att orsaka träskor.

Den dubbla diskmaskinen är tillgänglig för försäljning från de flesta lokala byggvaruhus och via Internet beställning. Dessa modeller tenderar att vara två till tre gånger i pris än deras enkelfunktions motsvarigheter. De är i allmänhet tillverkade i rostfritt stål och svart finish, och kan inkludera interiör monterade kontroller som inte syns från utsidan.

  • En traditionell diskmaskin har en enda dörr som öppnas och rack som kan dras ut.