Tvätt och Skötsel av ullplagg

August 20

Ylletröjor är perfekt för de bitande kall höstdagar och snörika vintrar så du vill få den bästa användningen av dem som möjligt. Liksom allt annat du bär, kommer dina ullplagg blir smutsiga och du måste tvätta dem, men jag är säker på att några av er har haft problem med att tvätta ylle objekt. Tur för dig, finns det några tips som om de följs kommer att lämna dig med rena yllekläder som kommer att bevara sin form, storlek och kvalitet.

Mycket av att ta hand om ullplagg händer innan du ens röra brickan. Håll dina tröjor städa mellan tvättar genom att lätt borsta ut smutsen ur plagget efter varje slitage. Genom att inte låta smuts bosätta sig i du inte blir tvungen att tvätta tröjan så ofta du kan behöva något annat. Dessutom, om du kan, försöka hänga upp dina yllekläder placerade lite från varandra och inte bredvid andra ull. Du kan uppdatera din ull innan du använder genom att sätta den i en ångande badrum (som också fungerar bra när du reser).

För att bevara formen på dina kläder, avstå från att bära dina ylleplagg 24 timmar efter att du senast hade det. Ull är en anmärkningsvärd tyg i att det är utmärkt att upprätthålla sin form även efter flera wear. Hjälp att kvalitet tillsammans genom att lämna tröjan tid att återfå sin forna form.

När faktiskt tvätta ull, inte tvätta för ofta. Om du tar hand om dessa poster varje gång du bär dem, då endast tvätta dem periodvis inte kommer att vara en stor sak. Tvätt för ofta kan slitas ut tyget och förkorta livslängden för en bra kvalitet ulltröja. Om du tvättar med omsorg och tvätta sparsamt integritet ullen kommer att bibehållas.

När du tvättar, tvättar objektet fint (vare sig för hand eller maskin) och aldrig gnugga den. När spot rengöring, testa oavsett metod du använder på en liten avdelning där ingen kan se så undviker du eventuella kläder ruin. Du ska aldrig sätta dina ullplagg i torktumlaren eftersom det sannolikt kommer att resultera i krympning och kanske andra skador. Låt dina ull lufttorka, helst på en plan yta.

Det är definitivt inte svårt att underhålla och tvätta yllekläder; Tricket ligger i att helt enkelt ta hand om det när du inte tvättar den och när du gör tvätta den, tvätta med omsorg. Ull är ett utmärkt tyg och en som kan pågå en lång tid om du tar väl hand om den. Lycka till med all din ull upprätthålla och tvätt strävanden!