Vad kommer tillbaka rymdfärjan?

April 26

Förstörelsen av rymdfärjan Columbia 2003 uppmanas National Aeronautics and Space Administration (NASA) för att leta efter alternativa metoder för rymdfärder. Fordonet som är tänkt att ersätta rymdfärjan är Constellation Orion producerad av Lockheed Martin. Orion verkar väldigt lik den Apollo rymdskepp av 1960-talet, även om det är större och mycket mer avancerat. Orion kommer att hålla en fyra man besättning vars primära mål är forskning. Till skillnad från tidigare lunar uppdrag kommer alla fyra besättningsmedlemmar lämnar farkosten i omloppsbana för att resa till ytan av månen.

Orion har ibland kallats "Apollo på steroider" på grund av dess liknande utseende till den ursprungliga lunar hantverk. På många grundläggande sätt, är det mycket mer likt Apollo än nuvarande rymdfärjan. Orion är formad som en kon och har en kapsel som kommer att hoppa fallskärm i säkerhet på dess återkomst till jorden, snarare än rymdfärjan flygplan som landar.

Planerna för Orion ha det mäter 16.5 fot (5 meter) i diameter och 10,8 fot (3,3 meter) i höjd. Det kommer att väga in vid ungefär ca 31,000 pounds (14.000 kg) när tom. Den uppskattade beboe volymen är 692 kubikfot (11 kubikmeter). Detta gör det större än Apollo, men mindre än rymdfärjan.

Orion kommer att ha en enda motor servicemodul som rymmer förvaringsfack. De grundläggande funktionerna kommer att drivas av batterier och el genererar bränsleceller. Dessa elektriska funktioner kommer att förstärkas med solpaneler som kommer att hålla makten går på en miniminivå under den obemannade månens omloppsbana.

Lanseringen måste noggrant tidsinställda för att en månlandningen för att lyckas. Först kommer Orion lansera från Kennedy Space Station använder en Ares I bärraket. En och en halv timme efter starten, en Res V raket kommer att lansera Altair månlandningen rymdfarkoster och en jorden Avresa Stage i omloppsbana runt jorden för att träffa Orion. De kommer att gå med och kretsar kring jorden i upp till fyra dagar i väntan på månen att vara i rätt position.

När trans Lunar Injection Fönster är öppen, vilket innebär att månen är rätt placerad med fordonet, kommer jorden Avgång Stage spränga fogade rymdskepp mot månen. Jorden Avresa skede kommer då att falla bort och Altai Lunar Lander raketer resterande farkoster i omloppsbana runt månen. Besättningen kommer att använda Lunar Lander att landa säkert på ytan av månen medan resten av rymdfarkosten kvar i omloppsbana väntar på deras återkomst.

Den initiala Constellation Orion uppdrag blir resa till den internationella rymdstationen. Denna första test av systemet kommer att hjälpa till att lokalisera eventuella problem som skulle kunna vara förödande för månlandningen. Målet för den första månen resan är en sju dagars vistelse på ytan. Forskarna planerar att sträcka ut till 180 dagar inom ett årtionde av Orions första uppdrag, med det slutliga målet en lunar station. Rykten har cirkulerat om att en eventuell Mars landning inleds med en lunar lansering, så Orion uppdrag förmodligen kommer att testa vattnet för denna möjlighet.

  • Med rymdfärjan programmet avslutas, är fordonet som ska ersätta det heter Constellation Orion.
  • Orion Lanseringen måste noggrant tidsinställda för att en månlandningen för att lyckas.
  • Den Constellation Orions första uppdrag blir att den internationella rymdstationen.