Vad gör jag om min hund är stucken av ett bi?

April 28

Om din hund är stucken av ett bi, det finns flera steg för att bidra till att minska smärta, svullnad och risk för komplikationer. När behandlas omedelbart, kan smärta och obehag ofta hanteras hemma utan några drastiska åtgärder. För att säkerställa att din hunds säkerhet, bedöma symptomen, tillhandahålla lämplig hemvård, och söka omedelbar veterinärvård om tillstånd försämras.

Bedöma Symtom

För det mesta, är ett bi sting inte ett allvarligt problem för en hund. Vanliga mindre symptom inkluderar lokal svullnad, rodnad och ömhet runt sting webbplatsen. Allvarliga symptom kan inkludera omfattande svullnad i hela kroppen, nässelutslag, andningsproblem, diarré, och chock. Du bör också kontrollera för flera stick, eftersom dessa kan öka chanserna för en allvarlig reaktion. Om din hund har några allvarliga symtom, kontakta din veterinär omedelbart.

Ta bort Stinger

Det första du bör göra om din hund är stucken av ett bi är att lokalisera stinger. Hundar kommer ofta försöka bita eller skrapa det smärtande området, vilket kan hjälpa dig att avgöra var det kan ha blivit stungen. Eftersom stingers är vanligen genomskinligt, kan de vara svåra att se i början. Området runt stinger kan bli svullen eller utveckla en upphöjd bula, så leta i centrum för sådana områden. Om du fortfarande inte hittar stinger, titta på området från en sidovinkel i stället rakt på för att se om du kan hitta den.

När du har hittat den stinger, ta bort den med pincett eller använda ett kreditkort för att skrapa ur såret. Åsikterna varierar om vilken metod som är säkrast; klämma stinger kan orsaka att släppa mer gifter, så det kan vara bäst att rådgöra med en veterinär om specifika fall. Var noga med att inte bryta stinger, eftersom detta kan också släppa ytterligare gifter in i såret. Om du inte hittar det stinger eller det är för svårt att ta bort, kan en veterinär kan hjälpa.

Behandla Milda symptom

Efter att du har tagit bort Stinger, tillämpa en pasta gjord av bakpulver och vatten över hela svullna området. Se till att pastan späds nog att hålla sig på huden, men inte för vattnig, eller det kanske inte fungerar så bra. Använda bakpulver kan hjälpa även om Stinger inte kan tas bort, eftersom pastan ger smärtlindring och späder eventuella gifter som har injicerats i din DOGA € s hud. När smärtan neutraliseras, kommer hunden att vara mindre benägna att slicka eller bita på såret, vilket minskar risken att det kommer att utveckla öppna sår eller en infektion.

Du kan lindra svullnad runt sticket genom att tillämpa en kylklamp eller en påse frysta livsmedel till området. Linda förpackningen i en dishtowel eller placera den i en plastpåse, eftersom applicera den direkt på såret kan orsaka mer smärta. Eftersom den kalla isen pack kan vara obehagligt för din hund, ta bort paketet efter fem eller tio minuter och låt en tio minuters paus; alternera mellan is och vila tills svullnaden minskar. Var noga med att kontrollera din hund noga i 24 timmar för att se till att inga fler symtom utvecklas.

Om det finns kraftig svullnad eller ett utbrott av nässelutslag efter din hund är stucken av ett bi, fråga din veterinär om du kan administrera en over-the-counter antihistamin. Även om inte lämpliga i alla fall, kan dessa läkemedel ofta stoppa en allergisk reaktion inom några minuter. Symtom som förvärras eller inte svarar på hemvård ska rapporteras till en veterinär snabbt; din hund kan behöva behandlas med en injicerad antihistamin eller steroid istället, vilket kan ge snabbare och mer effektiva resultat.

Behandla Allvarliga symptom

När en hund är stucken av ett bi på munnen, näsan eller huvudet, ofta orsakar mer smärta och svullnad än på andra delar av kroppen. Dessutom kan en hund upplever uttalas svullnad eller har svårt att andas efter att bli stucken någonstans. Andra symtom på en allvarlig allergisk reaktion inkluderar kräkningar och diarré, desorientering eller andra beteendeförändringar, svaghet och blek tandkött. Skulle ditt djur verkar ha en eller flera av dessa farliga reaktioner, bör en veterinär kontaktas omedelbart. En hund som är stucken någonstans bör flera gånger också tas till veterinären som en försiktighetsåtgärd.

Om allvarliga svider kräver veterinärvård, kanske du vill bo med din hund så mycket som möjligt under behandlingsprocessen. Ger komfort och trygghet kan hjälpa hunden slappna av, vilket kan minska stress och chock. I vissa fall kan dock en hund bli mer bedrövad om dess ägare är mycket orolig eller upprörd, så om du inte kan behålla lugnet, kan det vara bäst att lämna rummet medan din hund behandlas.

  • En honungsbiet.
  • I allmänhet, bistick inte allvarliga farhågor för hundar.
  • Pincett kan användas för att avlägsna ett bi s stinger från kroppen.
  • Tillämpa en bakpulver och vatten pasta kan späda gifter och lindra smärta.
  • Tillämpa en kylklamp kan hjälpa till att lindra svullnad runt ett bi sting.
  • Hunden kan repa området sticket, vilket kan bidra till att lokalisera stinger.