Vilka är de olika typerna av eggless Muffins?

January 10

Det finns många olika typer av eggless muffins, vanligen bakade för dem som är allergiska mot ägg, medvetna om sin vikt, eller de som är veganer. Vissa val är de med frukt och grönsaker, till exempel banan, morot, pumpa, och berry muffins, eftersom de frukter och grönsaker som ingår i receptet har sina egna safter som gör muffins mjuka även utan ägg. Eggless choklad muffins är ett annat val, och för de mer hälsomedvetna öken ätare, hel-vete, havrekli, och corn muffins är möjliga.

Banan muffins är den typ av eggless muffins som lätt kan göras utan ägg eller äggprodukter substitutioner. Konsistensen av muffins är oftast fortfarande mjukt, men spongier jämfört med tyngre konsistens av de bananer muffins som innehåller ägg. För en mjukare konsistens, kan man använda övermogna bananer och muscovadosocker för receptet. Den eggless versionen av morot muffins kan också enkelt göra utan ägg i receptet, även om vissa uppfinnings bagare använder ett par övermogna bananer som ägg substitut. Använda farinsocker i receptet kommer också bidra till att skapa fuktiga partier av morot muffins.

Vissa eggless muffins, å andra sidan, behöver ägg substitut i receptet, såsom pumpa muffins. Vissa recept använder silken tofu, den mjukaste typen av tofu, medan andra recept föreslår att du använder yoghurt, om mjölk eller soja-härledda. Flera recept finns också produkter som kallas ägg ersättningar som är kommersiellt tillgängliga i stormarknader och hälsokostbutiker. Berry muffins som blåbär, tranbär och jordgubbar muffins kan också använda de ovannämnda ägg substitut, men några recept helt enkelt använda äppelcidervinäger att ersätta äggen. Detta resulterar emellertid i en muffins med lättare konsistens, som kan balanseras genom att lägga till några linfrö pulver för att skapa en tyngre konsistens och tillsätt mer fibrer.

Choklad muffins fungerar bra för veganer och de som är allergiska mot ägg som fortfarande vill unna sina söta tand. För att kompensera för frånvaron av ägg, kan bagare använda vissa vinäger, farinsocker, och olivolja eller rapsolja för att de är tätare än andra matoljor. Buttermilk kan också läggas till för rikare, fuktigare muffins. Spannmålsbaserade muffins har i allmänhet tunga konsistenser på grund av de fibrösa beståndsdelarna, så ägg används för att göra smeten mindre tät. Äppelcidervinäger, äppelmos, eller den kommersiella ägget ersättning kan användas som substitut för dessa typer av eggless muffins.

  • Morot muffins kan lätt göras utan ägg.
  • Muscovado socker, som kan användas för att göra eggless muffins.
  • Äppelmos kan användas som ett substitut för ägg i vissa recept.
  • Olivolja och rapsoljor används ofta i eggless recept.