Hur gör jag Hacka persilja?

January 3

Med rätt verktyg och kunskap, kan det vara en lätt uppgift att hugga persilja. När hugga örten för hand, en vass kniv och en tydlig arbetsområdet kan bidra till att göra processen snabb, ren och effektiv. Andra metoder, som att använda en matberedare eller sax, också kan vara effektiva, men har vissa nackdelar beroende på storleken på bitarna som behövs eller hur mycket persilja som hackade. Det finns till och med namn på specifika sätt att hugga persilja, vilket är fallet med Persillade, ett sätt att hacka persiljan med vitlök som används i det franska köket.

Att hacka persilja hand, är ett av de första stegen för att tvätta persilja och torka den ordentligt. Detta kan göras genom att trycka på örten mellan hushållspapper eller med hjälp av en salladsslunga. Torkning persilja har två effekter, varav den första är att göra det skarpa så en kniv skär igenom den och med liten ansträngning. Den andra fördelen av helt tork persilja är att flingorna inte fastnar lika lätt på ytor såsom fingrar, skärbrädor och kniven i sig.

Persilja torkad bör placeras på en plan yta, helst en skärbräda. Det säkraste sättet att hugga persilja är på en plan yta så det finns en minimal chans att kniven glider. Stjälkarna kan lämnas på persilja, men om ett recept kräver strikt endast persilja blad, då bladen kan snabbt rakat från stjälkarna med en vass kniv.

Håll persilja ned med en hand, är kniven dras ner över bladen för att kapa persilja till den önskade storleken. Vikten hos kniven bör användas för att utföra snitten, i motsats till att trycka hårt på kniven. Dessutom bör handen håller persilja nere har fingertopparna och tummen böjt under, med den platta sidan av kniven försiktigt vilar mot de första knogar på fingrarna.

Efter en passage genom örten bör persilja vara grovskuren i relativt stora bitar. För att uppnå en mindre tärningar, kan användas en annan teknik. Detta innebär att försiktigt hålla ned den bortre änden av skärkniven, nära spetsen, medan handtaget höjs och sänks, kör bladet genom grov hacka för att göra det finare. Den ände av kniven hålls ned fungerar som en vridpunkt som tillåter att handtaget kan långsamt flyttas passera bladet genom hela högen av persilja tills den är liten nog att använda.

Det är också möjligt att hacka persiljan med hjälp av en matberedare, men om inte utförs noggrant eller om persiljan är för blött, kan det snabbt vända för att klistra. En matberedare kommer inte heller att hacka persiljan alls om den mängd som används är för liten för att nå bladen. Saxar kan användas för att hacka persilja i stora bitar, men detta riskerar att blåmärken persilja, vilket potentiellt kan orsaka den att vissna mycket snabbare än om den höggs med en vass kniv.

  • En biff med hackad persilja.
  • Färsk persilja används ofta till garnering mat.
  • Persilja kan tvättas i en salladsslunga som ett första steg i hack.