Vilka är de bästa metoderna för att bevattna Cactus?

January 12

Bevattnings kaktus kan vara ett av de svåraste aspekterna av att ta hand om dem. Learning när vattning kaktus behövs och hur ofta kan vara svårt. Varje familj av kaktusar är olika. En typ kan kräva vattna en gång i veckan, medan en annan kanske bara behöver det en gång per månad. Det finns flera faktorer att tänka på när man lär den bästa metoden för att vattna kaktus.

Huruvida kaktus är innanför eller utanför kommer att göra skillnad i vattning schema som behövs. En inomhus kaktus kräver mycket mer övervakning och noggrann övervakning. När växer en kaktus inomhus, först se till att potten den placeras i är inte större än originalet. Om krukan är för stor, kommer det att låta mer vatten än nödvändigt för att omge växt, och över vattning kan inträffa.

Under den vilande säsongen, är mindre än under tillväxtsäsongen behovet av vattning kaktus. Ett sätt att ta reda på om växten behöver mer vatten är att försiktigt trycka en penna i marken. Om det fortfarande fuktig mark klamrar sig fast på pennan när den avlägsnas, då finns det inget behov av att vattna den. Om pennan är torr, då kaktus behöver vattnas. En bra blötläggning är allt som krävs när vattning kaktus.

Ett annat sätt att lära sig den bästa metoden för att vattna kaktusen är noggrann observation. Tecken på att en kaktus behöver vatten kan omfatta rynkor i det yttre skalet. Detta orsakas av krympning av den vatten lagra vävnad inom kaktus. Andra gånger kan kaktus börja bli gula, vilket indikerar att det är uttorkad. Om något av dessa tecken är närvarande, blötläggning hela kaktus normalt hjälpa.

Över vattning kaktus är en annan fråga. Svullnad och sprickbildning av det yttre skalet är en indikator på att kaktusen tar emot för mycket vatten. Byt till mindre frekvent vattning och kolla jorden med pennan metoden.

Utomhus kaktus i deras naturliga miljö i allmänhet leva ett långt och hälsosamt liv med den vård som naturen ger. Om en kaktus är planterad som en del av prydnads landskapet, kan extra försiktighet krävs. Se till att det inte är planterad nära någon typ av bevattningssystem. Cactus rötter har varit kända för att sträcka till stora längder under jorden för att hitta vatten. Detta kan vara ohälsosamt för kaktus, omedvetet orsakar en över vattning problem.

Cactus har varit kända för att trivas i över 100 år. De många sorter kan lägga intresse för nästan alla landskap. Med tålamod och omsorg, kan en kaktusar ge många år av glädje.

  • Vatten kaktus är en känslig och svår process; den bästa metoden är att sätta dem i en utomhus, infödda livsmiljö.
  • Inomhus kaktus växter kräver mer uppmärksamhet åt vattning scheman än de som växer utomhus.