Vilka är de bästa tipsen för uretan Molding?

January 14

Felaktig uretan formmetoder kan leda till mindre än önskvärt resultat, men det finns några tips som kan hjälpa till att förbättra processen. Alla uretanhartset komponenter bör blandas noggrant innan de hälls i formen. Luftbubblor måste avlägsnas fullständigt från blandningen innan härdningsprocessen påbörjas. Använd en skärm sil tratt och börja på den lägsta punkten på formen när hälla blandningen. Tillåt tillräcklig härdningstid och ta bort den färdiga produkten försiktigt för att undvika skador.

Uretan gjutning kräver noggranna förberedelser för att producera en bra slutprodukt. De flesta hartser innehålla fyllmedel som kan sjunka till botten av behållaren med tiden, och det är viktigt att blanda materialet noggrant innan det hälls in i formen. En färg kan skakare är det bästa sättet att blanda hartset, men en elektrisk borr fungerar också bra. Borren bör förses med en impeller blad och hölls i en liten vinkel för att förhindra luftbubblor bildas under blandningsprocessen. Kom ihåg att blanda de enskilda komponenterna innan kombinera dem.

Förekomsten av oönskade luftbubblor är ett av de vanligaste problemen som uppstår under uretan gjutning. Som ett resultat, måste vissa försiktighetsåtgärder vidtas under varje fas av beredningsprocessen. Efter materialen har blandas ordentligt, är det bäst att hälla blandningen genom en sikt av vävd för att ytterligare eliminera luftbubblor. Silen bör trattformig att begränsa flödet av blandningen in i formen. Börja hälla på den lägsta punkten i formen, och slutföra processen inom några minuter av att blanda de enskilda komponenterna.

Ett annat bra sätt att ta bort oönskade luftbubblor under uretan gjutning är att vibrera formen under hela hällprocessen. Det finns ett par olika sätt att åstadkomma detta. En bärbar handen vibrator gör oftast ett bra jobb med hjälp av en assistent. En bänk monterad vibrator fungerar också bra om en assistent inte är tillgänglig. Placering gummikuddar nedanför bänken benen kan bidra till att öka mängden vibrationer som produceras.

Även om blandning och hälla del av uretan gjutning måste ske snabbt, bör härdningsprocessen alltid tillåtas att utvecklas långsamt. Läs produkt Manufacturera € s härdning tids rekommendationer noggrant för att undvika för tidig urformning. Stor försiktighet måste iakttas vid urtagning ur formen den färdiga produkten för att undvika skador. Att tvinga tryckluft runt kanterna hos formen vanligtvis fungerar bäst. Kilformade shims kan också vara insatta längs moldâ € s kanter om tryckluft inte kan användas.