Vad orsakar Klåda armhålor?

January 17

Många människor lider av irritation och obehag av klåda armhålor någon gång i sitt liv. Eftersom detta obehagliga tillstånd har många möjliga orsaker, kan det ibland vara svårt att lösa. Förstå de vanligaste orsakerna till klåda armhålor kan vara nyckeln till att undvika eller snabbt lindra tillståndet i framtiden. Toalettartiklar som deodoranter och kropps tvättar är vanliga armhålan irriterande, liksom tvättmedel. Rakning kan också orsaka irritation i armhålan området, liksom vissa behåar och exponering för ett allergen såsom Poison Ivy.

Toalettartiklar som deodoranter och kropps tvättar är kanske den vanligaste orsaken till klåda armhålor. Ibland kan dessa produkter innehåller ett doft eller annan ingrediens som huden är allergisk. I andra fall kan särskilda produktformuleringar helt enkelt vara för hård, speciellt för användare med känslig hud. Hursomhelst, kan den felande produkt orsaka intensiv klåda som ofta åtföljs av rodnad.

Det bästa sättet att avgöra om en toalett orsakar klåda armhålor är att upphöra att använda produkten i flera dagar. Om irritationen försvinner, är det troligt att det orsakades av produkten i fråga. Den felande toalett ska kastas, och en produkt som är framtagen för känslig hud bör användas i dess ställe.

Tvättmedel kan också orsaka klåda armhålorna. I de flesta fall, men detta klåda kommer inte att vara begränsad till under armarna, men kommer i stället ske varhelst kläder tvättas i irriterande rengöringsmedel vidrör huden. De som upplever klåda efter byte till ett nytt tvättmedel bör ersätta en annan produkt.

Felaktig rakning teknik kan också leda till klåda armhålorna. Med hjälp av en tråkig rakkniv samt underlåtenhet att använda rakkräm kan orsaka armhålorna för att bli torr, irriterad och kliande. För att undvika rakning relaterade underarm kliar, ändrar rakhyvlar ofta och alltid tvåla huden med rakkräm före hårborttagning. Vidare ska man inte deodorant eller antiperspirant till armhålorna direkt efter rakning.

För vissa kvinnor kan bras orsaka klåda armhålor. Bras innehåller ofta vissa material som vissa människor är allergiska, såsom elastisk, gummi, latex, eller nickel. De som misstänker att deras underkläder orsakar deras armhåla kliar kan försöka välja bras tillverkade av naturmaterial.

Slutligen kan exponering för ett allergen såsom giftmurgröna leda till klåda armhålor. Denna irritation kan resultera från direkt kontakt med allergenen, eller genom kontakt med ett föremål som har exponerats för allergenet. För att undvika denna typ av underarm irritation, undvika att bära ärmlösa toppar när de deltar i utomhusaktiviteter som camping eller vandring. Dessutom, se till att tvätta alla kläder som bärs under dessa aktiviteter för att ta bort kvardröj spår av allergener.

  • Bras tillverkade av syntetiska material kan orsaka klåda.
  • Felaktig rakning teknik kan ibland leda till klåda armhålor.
  • Rakning armhålorna kan orsaka klåda och irritation.
  • Ändra en rakkniv ofta för att undvika klåda.
  • Body Wash produkter kan ibland orsaka klåda armhålor.
  • En reaktion på tvättmedel kan orsaka klåda armhålor.
  • En reaktion till deodorant kan orsaka armhåla klåda.