Vad är Skattetabeller?

April 3

När du har en beskattningsbar inkomst på $ 100.000 $ (USD) eller mindre, är du ofta krävs i statliga och federala skattedokument för att leta upp den skatt du ska betala på detta belopp. Dessa skattetabeller hjälpa dig att räkna ut exakt vad du är skyldig, och kan sedan jämföras med vad du betalat. För inkomstdeklarationer, skattetabeller organisera skattebelopp från skatteklass och totala intäkter, och även använda överst i tabellen för att leta upp din skatt baserad på vilken typ av skattebetalarna är du. Om du € re gifte fylla en gemensam avkastning, kan din skatt vara lägre eller högre än om du är singel, gift arkivering separat avkastning, eller en familjeöverhuvud. Så du måste vara säker på att matcha topp arkivering status med din inkomst.

Skatte tabeller kan otillbörligt larm människor nya till arkivering sina inkomstskatter för att de ser upp sina skatter innan räkna sin beskattningsbara inkomst. Detta är en sammanfattning av vägen till panik och förtvivlan, eftersom antalet avdrag du kan ta kommer ofta ändra din beskattningsbara inkomst beloppet. Om du följer anvisningarna på blanketter som Internal Revenue Service (IRS) 1040, eller 1040 A eller EZ, gör dig själv en tjänst och undvika skattetabeller för att uppskatta skatt tills du inte detta.

Dessutom har många människor har rätt att ta avdrag eller skattelättnader direkt från de skatter som de är skyldiga. Så skattetabeller donâ € t nödvändigtvis ger dig all information om vad du kommer att tacka i skatt. Många människor hitta sin skatt härrör från en skattetabell är otillräckligt eftersom de fortfarande kan ta saker som barn skattelättnader, som dras från det belopp som samlats in från en skattetabell.

Det finns andra skattetabeller som kan användas av IRS eller av delstater. Corporate deklarationsblanketter kan ha bord eller arbetsblad. Om du läser igenom instruktionerna för att fylla i en skatteform kan du titta på ett antal tabeller, som hjälper dig att avgöra skatt, berättigande till krediter, eller särskilda typer av skatt på vissa typer av inkomster. Företag kan också få i uppdrag att utvärdera vissa skattetabeller när räkna ut deras skatt.

De som gör mer än $ 100.000 USD i USA får inte använda skattetabeller för att räkna ut sin inkomstskatt. Istället kan de beräkna skatt baserad på matematiska formler, kalkylblad eller många andra metoder. Den mest använda skattetabellen i 1040 dokumentation, som används för att räkna skatt, slutar vid $ 100.000 USD. Om du gör mer än detta belopp i beskattningsbar inkomst, är du instrueras att använda skatteberäkningen kalkylblad, finns i 1040 instruktioner, för att beräkna skatten.

  • Skatte tabeller kan användas för att beräkna skatter betalas.