Vad är en Moonshiner tur?

April 4

En hembrännaren tur, även känd som en J-sväng, är ett undvikande körning manöver avsedd att skapa en mycket plötslig 180 ° riktningsförändring. En hembrännaren tur utförs ofta när en förare plötsligt konfronteras med en vägspärr och framåt framsteg är praktiskt taget omöjligt. Manövern namn är baserat på den svårfångade driv taktik som används av bootleggers med illegala behållare av "hembränt", en homebrewed kornalkohol. Polis och skatteintäkterna officerare skulle ofta sätta upp vägspärrar på huvudvägar, vilket orsakar bootleggers att hitta nya sätt att kringgå dem.

För att utföra en hembrännaren tur, är det bäst att köra en bil med manuell växellåda. Detta gör att föraren kan ställa bilen i en lägre växel för snabbare acceleration ut ur svängen själv. En hembrännaren tur kan utföras i ett fordon med automatisk växellåda, men förväntar en långsammare svarstid.

Till skillnad från sin riskier motsvarighet kallas en bootlegger tur, är en hembrännaren tur utförs från en död stopp, inte en kontrollerad sladd. När avspärrning eller andra hot har setts, ta bilen till ett fullständigt stopp så snart som möjligt. När drivkraft har upphört, snabbt placera bilen i backväxeln. Kör rakt tillbaka medan räkna ut fem sekunder. Förbered dig på att göra flera saker på en gång.

Medan bilen är fortfarande i rörelse bakåt, vrid ratten hårt åt vänster samtidigt dra eller trycka nödbromsen. Rör inte gaspedalen. Bilen ska snurra minst 90 till 180 °.

När bilen har bytt riktning, lossa nödbromsen och sätta bilen i andra växeln eller "drive" i en automatisk. Accelerera ut ur området så fort som möjligt. En hembrännaren tur är inte riktigt lika snabb som en bootlegger tur, men många yrkesförare säga att det är en lättare manöver att bemästra.

En hembrännaren tur eller J-sväng bör endast användas under en nödsituation, eftersom det kan orsaka betydande skador på bilens däck, fjädring och växellåda. Beroende på bil, kan en hembrännaren tur också skapa en farlig välta. Yrkesförare säkerhets och stuntförare öva dessa manövrar på slutna spår med modifierade bilar. En hembrännaren tur kan bäst ses som en del av en actionfilm s jakt sekvens, inte på en verklig motorväg.

  • Att göra en hembrännaren tur kan verkligen skada en bils växellåda.
  • Moonshiners kan tvingas att göra snabba svängar för att undvika polisen letar efter den illegala alkoholen som de gör med stillbilder.