Vidtar åtgärder för att Remain glutenfri

October 19

Ta bort gluten från ditt liv betyder inte bara att man undviker att äta livsmedel som framställts med vete, korn eller råg. Gluten har funnit sin väg in i många tillverkade produkter. Och även om gluten inte har medvetet lagt till en produkt eller livsmedel, kan det finna sin väg in i ditt liv genom korskontaminering.

Det finns åtgärder du kan vidta för att vara så glutenfritt som möjligt. Läsa etiketter, avkodning säkra livsmedel, och identifierar förbjudet och tvivelaktiga livsmedel är nyckeln till att hålla sig frisk och må bra.

Kontroll av gluten i livsmedelsetiketter

Etiketter är den heliga graal för dem som måste undvika gluten. Lyckligtvis är tillverkare av alla slag börjar komma runt det faktum att de på glutenintolerans spektrum kräver transparens i produktmärkning.

Du kan göra en del efterforskningar på nätet. Dr Jean Layton har en komplett lista över de villkor och tjusiga namn gluten kan gömma sig bakom. Hon uppdaterar listan kvartalsvis för att återspegla nuvarande förståelse av glutenfria produkter.

Du kan också vända sig till organisationer som ägnar sig åt glutenfri livsstil för mer hjälp. Den Glutenintolerans Group är en ideell organisation som inspekterar produkter för endast gluten och gluten. Detta företag verifierar tillverkarnas påståenden om att en produkt är glutenfri.

Tillverkarna ändra produkter hela tiden, och de bör notera dessa förändringar på etiketten. Så varje gång du köper en produkt med en etikett, måste du läsa att etiketten att det är fortfarande glutenfri och säkert för dig att äta. Om du har några tvivel eller frågor om en ingrediens på en etikett, ring tillverkaren att kontrollera.

Att hitta säkra, glutenfria livsmedel

Lyckligtvis kan du hitta en hel del säkra, glutenfria livsmedel på marknaden. Bra källor för dessa livsmedel, särskilt de mer ovanliga sådana, är hälsokostbutiker och Internet. Om du inte kan hitta xantangummi på din lokala livsmedelsbutik, kan du beställa den från Amazon.com!

Efter ditt hus är en säker zon, kommer du vill ge sig ut i världen. Äta på mat lastbilar, snabbmat lederna, och tjusiga restauranger är några av de glädjeämnen i livet. Och äta på en väns hus rankas rätt upp! Men om du måste undvika gluten, de glädjeämnen innehåller fallgropar.

För att hålla sig frisk, måste du bli något av en detektiv. Fråga servitörer, be att få tala med kocken, begära etiketter från platser som serverar mat, och fråga om eventuell korskontamination. Låt inte någon säga att ett livsmedel är "helt okej" om du inte är säker på att de förstår de möjliga konsekvenserna av att ha fel. Var artig men ändå fast. När allt, du måste leva med konsekvenserna av vad du äter.

Du måste vara en förespråkare för dig själv och din familj. Och du kan göra några proaktiva saker att göra att äta ute och reser säkrare. Dessa webbplatser erbjuder guider till säkra restauranger och livsmedelsbutiker i USA och runt om i världen:

  • Glutenfri Restaurang Awareness Program listar säkra glutenfria restauranger med tillstånd. Denna guide är särskilt användbart när du reser.
  • Glutenfri kansli listor glutenfria restauranger, livsmedelsaffär, bagerier och storkök med staten.
  • Celiac Travel har utskrivbara glutenfri restaurang kort du kan bära med dig när du reser. Finns i 51 språk, dessa kort detalj vad du kan och inte kan äta. Skriv ut dem och ta dem med dig på resan för att öka dina odds för att undvika gluten.
  • Den Gluten-Free Travel Site finns omdömen av glutenfria restauranger, tillsammans med hotell, hotellområden, och kryssningsfartyg.
  • För den smarta telefonen set, Urbanspoon har en hjälpsam glutenfri ansökan.

Beväpnad med denna information, kan du koppla av och njuta av dina äventyr utanför din säkra, glutenfri hem. Du kan dock aldrig helt svikit din vakt. Fortsätt att läsa etiketter och hålla dig informerad om framstegen i glutenfri matlagning och bakning.