Vad är en Pixel Phone?

October 18

En pixel telefon, utan en term som ofta används, refererar till en mobiltelefon som innehåller en digital kamera som en del av dess funktioner. Digitala kameror beskrivs ofta i termer av megapixlar, för att indikera klarhet och storleken på bilder som kan förväntas. Till exempel, om en pixel telefonen har en 3-megapixelkamera och en annan har en 8-megapixelkamera, är det att vänta att den andra telefonen kommer att producera klarare bilder på en högre skärmupplösning.

Pixlar hänvisar helt enkelt att antalet "prickar" som utgör en digital bild, som består av miljontals dessa små färgade prickar. En megapixel bilden innehåller en miljon pixlar, så en 8-megapixelkamera kommer att producera bilder som innehåller 8 miljoner pixlar. Historiskt sett har mobiltelefoner haft mycket lägre megapixel betyg än någon annan traditionell kamera, eftersom bilderna inte var allmänt avsedda att skrivas, bara sett på telefonen. Kamerorna i mobiltelefoner fortsätter att förbättras, dock, och nu med användningen av termen "pixel telefon," är av hög kvalitet kameror i mobiltelefoner blir allt vanligare.

En pixel telefon med en högkvalitativ kamera kan inkludera andra funktioner som en blixt eller ens grundläggande fotoredigeringsverktyg, vilket gör någon att beskära, rotera eller minska röda ögon i en nyligen tagit foto. En pixel telefon kan även inkludera möjligheten att använda flyttbara minneskort. Bilderna kan sedan laddas på en dator för mer omfattande fotoredigering, om nödvändigt, eller för att låta användaren skapa utskrifter av fotot.

En pixel telefon allmänhet också tillåter användare att skicka bilder till andra mobiltelefoner som använder ett MMS-funktionen. Det är nödvändigt för den mottagande telefonen för att kunna öppna och känna igen MMS, men detta kan vara ett bra sätt att dela bilder av en händelse som det händer. Vissa telefoner kan också tillåta användaren att ladda upp bilder till sociala nätverk; detta blir ett mycket populärt inslag.

Kameror i mobiltelefoner blir så vanligt att det ibland är svårt att hitta en telefon utan en. Kvalitet varierar kraftigt, och priset går ofta hand i hand med antalet och kvaliteten på extra funktioner som ingår i en mobiltelefon. Mobiltelefoner med kameror som fungerar bättre till en faktisk digitalkamera tenderar att vara ganska dyra. För någon som tycker ständigt knäppa bilder eller som inte vill missa ett viktigt ögonblick, dock kunde en högre kvalitet pixel telefon vara en god investering.

  • En pixel telefon kan hänvisa till en telefon med en digitalkamera.