Hur kan jag Dämpa en Hosta?

March 6

Det finns flera olika metoder som används för att undertrycka en hosta, men läkarna i allmänhet inte rekommendera någon av dem särskilt ofta. Som en allmän regel, skulle de föredra patienterna att låta sin hosta för att fortsätta eftersom det är till hjälp för att rensa lungorna. Enligt läkarna är det allra bästa sättet att undertrycka hosta för att bli av sjukdomen som orsakar problemet, vilket kan kräva mer hosta på kort sikt. För att öka produktiviteten i deras hosta så att de kan påskynda sin återhämtning, vissa människor använder slemlösande läkemedel och ta in stora mängder vätska. För att göra hosta mindre obekväm under dagen, läkare rekommenderar användning av sugtabletter-i fall där hosta stör förmågan att vila, läkare möjliggöra användning av over-the-counter eller receptbelagda hostdämpande läkemedel.

Pastiller allmänhet fungerar genom lugnande luftpassagen, vilket ibland kan göra en hosta mindre psykologiskt besvärligt och kan minska mängden av hosta i en liten utsträckning. Dessa finns i många olika smaker med en mängd olika ingredienser, men läkarna säger att det egentligen inte är så stor skillnad mellan varumärken. Dessa sugtabletter anses det bästa sättet att hantera dagtid hosta eftersom de inte nödvändigtvis hindrar kroppens förmåga att läka sig själv.

Hosta slemlösande ha effekten att tunna ut slem som produceras i olika delar av kroppen. På kort sikt kan detta faktiskt göra en person hosta mer, men på lång sikt kan det leda till snabbare läkning och en allmän minskning av symtomen. Om en person ser på det ur detta perspektiv skulle en slemlösande ses som ett sätt att undertrycka en hosta. Den allmänna idén bakom slemlösande är att hosta är en renande mekanism, så den bästa behandlingen kan vara att hjälpa det tillsammans istället för att gå mot strömmen.

Hostdämpande mediciner finns i flera olika varianter, men de alla generellt fungerar på samma sätt. De är utformade för att hämma en persons hosta reflex. De är inte alltid helt lyckat i att göra det, men de brukar arbeta i viss utsträckning. När människor använder dessa läkare ser generellt dem som en tillfällig lösning för att hantera obehag, och de inte talar för att patienter ska använda dem under en längre tid. Som en allmän regel, är recepthostdämpande kända för att vara signifikant mer effektiv än de flesta over-the-counter alternativ.

  • Läkare sällan föreslår trycka en hosta.
  • Hosta sirap är den vanligaste botemedel mot hosta förtryck.