Hur är sängvätning behandlas?

July 4

Sängvätning behandlas på flera olika sätt, och mycket beror på childâ € s ålder och fysisk kondition. I allmänhet är sängvätning, även kallad nattlig enures, anses normalt hos barn upp till en ålder av sex eller sju. Även när ett barn är helt toalett utbildas under dagen, sängvätning hos barn som är sju eller under är oftast normalt och bara representerar ett utvecklingsstadium barnet har ännu inte nått. De flesta gånger, är nattlig enures behandlas inte förrän efter ett barn har fyllt sju.

För barn under sju som fortfarande våt sängen, de flesta människor kompenserar genom att låta barnet att bära pull-up blöjor. Detta innebär att du donâ € t måste ändra våta lakan varje morgon. Pull-ups finns i storlekar för större barn och kan vara en stor tillfällig lösning.

Barnet bör också uppmuntras att inte dricka ett par timmar innan läggdags, för att använda badrummet innan sömn, och föräldrar bör inte ge sina barn koffeinhaltiga drycker, som fungerar som ett diuretikum. Låt barnen hjälpa diktera när de vill prova sova utan pull-ups, och helt enkelt använda en gummerad locket på madrassen för att skydda den från olyckor. Aldrig skam barnet som kissar i sängen, eftersom detta kan orsaka problemet blir känslomässigt i naturen och resultera i långvarig sängvätning.

Om ett barn inte har våt sängen under lång tid, och plötsligt börjar sängvätning, bör en läkare undersöka detta. Nattlig enures hos barn som inte har uppvisat beteendet innan kan vara tecken barnet har en urinvägsinfektion. Barn som har genomgått svåra känslomässiga trauman kan också börja att väta sängen långt efter theyâ € ve utbildats, och mer än ett par olyckor bör tas på allvar av en förälder. De kunde tyda antingen infektion eller extrem känslomässig reaktion på en traumatisk händelse där föräldern är omedvetna.

När barn är sju år eller äldre, det finns ett antal strategier för behandling av sängvätning, inklusive ovanstående förslag. Dessa inkluderar sängvätning larm, terapi och i vissa fall medicinering. Flera metoder kan utnyttjas vid samma tid för att hjälpa erövra frågan.

Sängvätning larm kopplade till sängen eller till en childâ € s kalsonger och gå av, skapa ringsignaler ljud om fukt upptäcks. Detta bidrar till att väcka barnet så att de kan komma upp för att gå på toaletten. Eftersom väta sängen kan orsakas av barn sover så väl de ignorerar full blåsa känslor i mitt i natten, larmen bidra träna barnet att vakna när blåsan är full så att de kan komma till badrummet. Behandlingen kan ta upp till ett halvår, och anses allmänt framgångsrik när ett barn doesnâ € t utlösa ett larm för två veckor i följd.

Terapi kan användas ensamma eller tillsammans med larm eller medicinering. Motivational terapi hjälper barnet genom att inspirera barnet att tro att sängvätning är något de kan kontrollera. En terapeut och föräldrar arbetar med barnet på många positiva sätt, uppmuntra dem att tro att de kan bemästra vistas torrt på natten och givande torra nätter. Nätter när barnet väter sängen bör ignoreras eller nämns endast i förhållande till hur väl barnet gör i allmänhet. Terapi kan också användas när barn våt sängen på grund av svåra känslomässiga trauman. Målet i denna typ av terapi är att återhämta sig från traumatiska händelser som kan orsaka nattlig enures.

Medicinering kan ges för människor som fortsätter att väta sängen långt in tonåren och unga vuxna. Dessa meds, liksom desmopressin, minskar urinproduktion. Att använda läkemedel är vanligtvis en sista utväg, eftersom särskilt hos barn, kan minskning av urinproduktion har biverkningar, som huvudvärk, illamående, näsblod, och i sällsynta men allvarliga fall, extrem vätskeretention eller svår elektrolytrubbningar.

  • Sängvätning kan vara ett tecken på djupare känslomässiga problem, och kan behöva psykiatrisk behandling.
  • En känslomässig reaktion på en traumatisk händelse kan leda till sängvätning.
  • Träning under graviditeten kan hjälpa till med blås kontrollfrågor.
  • Barn kan uppmuntras att inte dricka ett par timmar före sänggåendet, och att använda badrummet innan sömn, för att undvika sängvätning.