Bestämma var att hitta din Bee Hives

July 15

Du kan hålla bin nästan var som helst: på landsbygden, i staden, i ett hörn av trädgården, genom bakdörren, i ett fält, på terrassen, eller ens på ett hustak downtown. Du behöver inte en hel del utrymme, och inte heller behöver du ha blommor på din fastighet. Bin kommer gärna reser för miles för att föda för vad de behöver. Dessa flickor är otro anpassningsbar, men du får optimala resultat och en mer givande honungsskörden om du följer några grundläggande riktlinjer (se figur 1).

Bestämma var att hitta din Bee Hives

Figur 1: Bilden perfekt beeyard.

I grund och botten, du letar efter enkel åtkomst (så att du kan tendera att dina bikupor), god dränering (så bina inte bli blöt), en närliggande vattenkälla för bina, fläckig solljus, och minimal vind. Tänk på att uppfylla alla dessa kriterier inte kan vara möjligt. Gör det bästa du kan genom:

  • Facing din bikupa i sydost. På så sätt dina bin får en tidig morgon väckarklocka och börja födosök tidigt.
  • Positionering din bikupa så att den är lättillgänglig kommit honungs skördetid. Du vill inte vara dragande hundratals pounds av honung upp en kulle på en varm dag i augusti.
  • Tillhandahålla ett vindskydd på baksidan av kupan. Du kan göra detta genom att plantera några hemlocks bakom dina bikupor, till exempel. Eller så kan du sätta upp ett staket gjort av stolpar och säckväv, blockering hårda vintern vindar som kan stressa kolonin.
  • Att sätta kupan i dappling solljus. Helst undviker full sol, eftersom värmen från solen kräver kolonin att arbeta hårt för att reglera kupan temperatur på sommaren. Däremot vill du också undvika djup, mörk skugga, eftersom det kan göra kupan fuktig och kolonin håglös.
  • Att se kupan har god ventilation. Undvik att placera den i en ravin där luften är stilla och fuktigt. Undvik också att sätta den på toppen av en kulle, där bin är föremål för vinterns raseri.
  • Placering kupan absolut nivå från sida till sida, och med framsidan av kupan bara något lägre än den bakre (en skillnad på en tum eller mindre är bra), så att eventuella regnvatten rinner igenom kupan (och inte in i den) .
  • Hitta din bikupa på fast, torra land. Låt inte den sjunka i gungfly.

Kompost runt kupan förhindrar gräs och ogräs från att blockera sina entréer.

Att ge efter dina törstiga bin

Under deras födosök säsongen, bina samlar mer än bara nektar och pollen. De samlar en hel del vatten. De använder det för att späda honung som är för tjockt, och att kyla kupan vid varmt väder. Fält bin föra vattnet tillbaka till kupan och placera det i celler, medan andra bin fläkt sina vingar ursinnigt att förånga vattnet och reglera temperaturen i kupan.

Om din bikupa är vid kanten av en bäck eller damm, det är perfekt. Men om det inte är, bör du ge en närliggande vattenkälla för bina. Tänk på att de kommer att söka upp närmaste vattenkälla. Du vill verkligen inte att vara din grannes kiddy pool. Du kan improvisera alla typer av bevattningsanordningar. Figur 2 visar en attraktiv och naturlig blickande bevattningsanordning belägen på toppen av en stenblock som sitter i ett beeyard. Allt som behövdes var lite cement, ett dussin stenar och ett par minuter av amatör murverk färdigheter.

Bestämma var att hitta din Bee Hives

Figur 2: En grund bee vattning pool konstrueras på ett stenblock nära kuporna.

In de här andra bevattningsalternativ: en paj pan fylld med grus och toppade med vatten, en kyckling vattnas enhet (finns på gårdsbutiker, se figur 3), eller helt enkelt en utomhus kran som uppmuntras att utveckla en långsam upptining.

Bestämma var att hitta din Bee Hives

Figur 3: En kyckling waterer är ett bra sätt att ge dina bin med vatten. Placera några grus eller små stenar i magasinet, så bina inte drunkna.

Förstå sambandet mellan geografiskt område och honung smaker

Den typ av honung som du brukar äta klassificeras av de primära blommiga källor som bina samlats nektar. En koloni knopp mitt i en enorm apelsinlund samlar nektar från orange blommor - alltså bina gör orangeblomhonung. Bin i ett fält av klöver gör klöver honung, och så vidare. Som många olika sorters honung kan existera som det finns blommor som blommar. Listan blir lång.

För de flesta hobby, smaken av honung de skörd beror på de dominerande blommiga källor i sina områden. Under loppet av en säsong, dina bin besöka många olika blomster källor. De tar i många olika typer av nektar. Den resulte honung kan därför korrekt klassificeras som vild honung, en naturlig blandning av olika blom- källor.

Biodlaren som är fast besluten att skörda en viss typ av honung (klöver, blåbär, äppelblom, salvia, Tupelo, bovete, och så vidare) behöver hitta sin koloni mitt i tunnland av denna föredragna källan och måste skörda honung så snart som önskat blommar är över. Men, är inte särskilt praktiskt för bakgården biodlaren göra så. Det är vad de kommersiella biodlare gör.

Som nybörjare, låt bina göra sin sak och samlar in från otaliga nektar källor. Du kommer inte bli besviken i den resulterande skörden, eftersom det kommer att vara unik för ditt närområde och bättre än något du någonsin har smakat från snabbköpet.