Vilka faktorer påverkar livslängden för en Skäggagam?

July 25

Livslängden för en skäggig drake påverkas främst av dess livsmiljö, den tillgängliga livsmedelsförsörjning, och förekomsten av rovdjur eller parasiter. Pet skäggiga drakar lever generellt längre än de i det vilda. Den genomsnittliga livslängden för en Skäggagam är mellan fem och åtta år. Med en näringsrik kost och adekvat medicinsk vård, kan en skäggig drake leva upp till 12 år.

Bearded drakar är hemma i Australien och Tasmanien. De bor i en mängd olika livsmiljöer, inklusive skogsområden och steniga öknar. Dessa reptiler är mest aktiva under dagen, men de föredrar att hålla till djupa hålor när temperaturen är för varmt eller för kallt. Liksom andra kallblodiga reptiler, skäggiga drakar kan inte självreglera sin inre temperatur och måste förlita sig på omgivningstemperaturen för att hålla dem varma eller kalla.

Tillgängligt livsmedelsförsörjning kan också påverka livslängden för en skäggig drake. I det vilda, dessa reptiler äter frukt, blommor och insekter. Husdjur Bearded drakar matas en likartad diet, tillsammans med vitaminer och mineraler, särskilt kalcium. Bearded drakar är benägna att utveckla kalciumbrist. Låg kalcium, eller hypokalcemi, kan orsaka svaga ben och dålig muskel eller nervfunktion. Utfodring en skäggig drake greener och andra livsmedel som innehåller mycket kalcium kanske inte tillräckligt kalcium, så tillskott är vanligtvis krävs.

Levande mat är oftast köps från djuraffärer för att ge rätt kost för skäggiga drakar. Syrsor de mest populära, men måltid maskar, unga Madagaskar väsande kackerlackor, och maskar vax är också bra proteinkällor. Erbjuder levande föda från trädgårdar eller andra kvartersområden med insektspopulationer kan utgöra ett potentiellt hot mot livslängden för en skäggig drake, för till skillnad kommersiellt uppfödda insekter, kan infödda insekter utsättas för bekämpningsmedel. Tidskrävande insekter som har exponerats för bekämpningsmedel kan skada eller döda en skäggig drake.

En skäggig Dragona € s livsmedelsförsörjning kan förkorta dess livslängd på ett annat sätt. Om syrsor inte tas bort från en skäggig Dragona € s livsmiljö medan den sover, kan de bita reptil under natten, vilket orsakar skada och eventuellt infektion. Att ha för många syrsor i terrariet kan också placera stress på Skäggagam, försvaga dess immunförsvar.

Vissa sjukdomar kan negativt påverka livslängden för en skäggig drake. Dessa reptiler är relativt friska varelser, men de är ibland känsliga för inre och yttre parasiter, gastrointestinala eller luftvägsinfektioner, och Pseudo, en bakteriell infektion som påverkar viktiga organ. Bearded drakar är också känsliga för koccidier, liten protozoer som kan orsaka svår diarré och uttorkning.

  • En Skäggagam är en medelstor ödla hemma i Australien.
  • Levande syrsor är en del av en skäggig drake typiska kost.
  • Habitat är en viktig faktor i livslängd av Skäggagam.