Time Management Planner

March 11

Att kunna korrekt hantera din tid är en viktig del av att vara framgångsrik i livet och näringslivet. Trots allt, om du inte hantera din tid, då din tid kommer att hamna hantera dig. Hantera din tid behöver inte vara särskilt svårt. Allt du egentligen behöver göra för att hantera din tid klokt är att genomföra en tidsplanering planerare. Här är några idéer och förslag som du kan använda för att börja göra det.

  • Planering. Du måste planera din dag, vecka och månad. Investera i en bra dag planerare. Håll dig till din plan om när att läsa och svara på e-post. Ta del av andra tidstjuvar och undvika dem.
  • Prioritering. Vet du skillnaden mellan akut och viktigt? Som en maskinskriverska dig snart lär vars arbete är "Brådskande", och då kan det vara dagar innan avslutade jobbet plockas upp.
  • Delegera. Delegera är en tvåvägs svärd. Vet när du behöver delegera arbetet till någon annan. Vet när du kan säga "Nej" när arbetet är delegerat till dig. När du börjar med favörer, snart blir det en del av ditt jobb.
  • Förstå och känna dig själv. Är du "folket Pleaser" som alltid kommer att hjälpa andra till din egen nackdel? Stopp, är din tid alltför dyrbar för att göra andras arbete. Om du alltid passerar ditt arbete på någon annan, stoppa eller gå med på att ha en del av din lön ges till den person som gör ditt arbete.
  • Vanor. Håll strikta register över allt du gör från det ögonblick du anländer till jobbet tills du lämnar i slutet av dagen. Dela upp din dag i 15-minuters sessioner och minutiöst fylla i dina aktiviteter. Om du spenderar för mycket tid på privata telefonsamtal, ta rök pauser, chatta med kollegor, sedan stoppa den ..
  • Rutiner. När du vet vilken tid slösaktiga minska din produktivitet, ändra din rutin och föra register över vad du nu åstadkomma på en dag, vecka eller månad.
  • Attityd. En positiv inställning till ditt jobb omedelbart öka din produktivitet. Var stolt över det kvalitetsarbete som du gör. Om du vill hitta ett nytt jobb, något du kommer att njuta mer, inte försumma din nuvarande anställning, lönar det sig ändå dina räkningar.

Kom ihåg att oavsett vilken typ av time management planerare som du använder, om du inte hänga med den och behålla den, så kommer det att vara helt värdelös. När du inte använder dem, se till att du håller dessa idéer och strategier i åtanke så att du kan få bästa möjliga resultat. Om du gör, ganska snart kommer du att hitta dig själv med mer tid än du trodde var möjligt.