Vad är saxofon Sordin?

March 2

Saxofon mutes är specifika musikaliska verktyg, vanligen tillverkade av lätta material, som passar in i klockan på en saxofon. Saxofonen är ett horn i träblås familjen, och som många liknande instrument, musiker ibland utnyttjar en stum att ändra ljudet som kommer ut ur klock av horn, som är dess öppna rundad ände. Även om de liknar med andra typer av mutes, saxofon tystnar är också unik för instrumentet.

Många erfarna musiker och andra påpekar att saxofon tystnar inte riktigt gillar trumpet mutes som dämpa totala ljudet av horn. Snarare, enligt vissa experter, minskar saxofon mute en "rasslande" eller vibration i hornet, vilket kan göra anteckningar låter mer smidig. Många av dem som har använt saxofon mutes tidigare hävdat att på det här instrumentet, den stumma egentligen inte dämpa ljudet, eftersom mycket av ljudet kommer ur olika andra punkter i hornet infrastruktur.

Även saxofonen mute inte effektivt kan dämpa hornet ljud, eller sänka volymen genom decibel, professionella musiker understande fördelarna med dessa musikaliska verktyg. Vissa hävdar att en saxofon stum kan göra lägre eller högre ljud i registret ljudet bättre, med "mörkare" ljudet eller ändra tonen. Andra notera att du använder en saxofon mute kan hjälpa korrigera vissa beck problem med vissa anteckningar på hornet. Det är viktigt att notera att om inte placeras på rätt sätt, saxofon tystnar kan faktiskt orsaka andra anteckningar att vara av-knappen.

I talar om saxofon stum och dess användning, många saxofonister gör friskrivning om hur dessa enkla punkter kan hjälpa till med frågor kring ljudet av horn. Vissa spelare tyder på att en stum kan gynna ett visst intervall av saxofon bättre, exempelvis en tenorsax. Andra föreslår att den stumma kan hjälpa dämpa specifika lägre toner, såsom B platt. En del saxofonisterna hävdar att användning av tillgängliga mutes kan kväva ljudet av specifika noter, vilket gör den stumma opraktiskt för verkliga prestanda lek.

Saxofon mutes oftast gjorda av skum eller något annat liknande lätt material. Många musiker som spelar saxofon rekommenderar ofta att göra dina egna mutes av tyg eller annat lätt material. Andra hävdar att användningen av dessa verktyg är inte nödvändigt alls, speciellt eftersom de inte kan vara effektiva för att minska ljudet. Det är verkligen en fråga om personlig smak.

  • Saxofon mutes är ofta gjorda av skum eller liknande material.
  • Saxofon mutes kan användas för att förändra musikaliska toner.