Vad är en Avklipp Chisel?

May 12

Fanersvarvning mejslar är lätta mejslar som aldrig malleted. De används främst för att avlägsna tunna spån av trä när man är sittande fogar. De tunna bladen i fanersvarvning mejslar gör dem nästan flexibla. En skal mejsel är lång för att ge maximal kontroll till användaren. För att en person att använda skal mejseln effektivt är en hand används för att driva bladen från handtaget medan däremot styr snitt som mejseln gör.

Fanersvarvning mejslar finns i två huvudtyper: den konventionella raka skal mejsel och vevas paring mejsel. Vevas mejslar, som ibland också kallas dogleg mejslar, används främst för att jämföra träet genom att hålla mejseln platt på ytan. Med konventionella mejslar, kommer handtaget i vägen om snittet görs är borta från en kant. En av fördelarna med vevas fanersvarvning mejslar är att veven i handtaget ger användaren maximalt spel behövs. Dessa mejslar används för montering pistol lager, vilket gör dem ganska populär bland vapensmeder.

En fishtail paring mejsel är en annan typ av mejseln som används mindre ofta än de konventionella eller den bockade typen. Axeln av den fiskstjärt mejsel är smalare än bladet. Detta möjliggör paring i det mest besvärliga ställen.

En annan typ av stämjärn som träarbetare användning är den japanska skal mejsel. Liknar västerländska mejslar, de japanska fanersvarvning mejslar är oftast något tjockare. De är gjorda av laminatstål. Den mjukare järn ryggen förfalska svetsade med hårt stål, vilket ger en mycket flexibel och mycket vasst verktyg.

Andra tillämpningar av paring mejslar inkluderar städning upp kadaver efter montering eller när stora, plana ytor kräver effektivisera. Fanersvarvning mejslar är ett viktigt verktyg för snickare, snickare och träarbetare lika. Förutom paring och rakning trä, kan en skal mejsel också användas som ett spett. Genom att helt enkelt sätta in en i mellan två brädor, kan en skal mejsel nå tight-to-fit platser i vilken en typisk platt bar kan ha problem med att få.

Paring mejslar är också lätt att slipa. De flesta återförsäljare och snickerier bära dem. De kan köpas individuellt eller i en komplett uppsättning, vilket gör det lätt för en att hitta den perfekta storleken som behövs för jobbet till hands.