Vad är en diffus Cervikal bucklan?

July 29

Ryggraden består av 33 kotor; varav sju utgör halskotpelaren. Skivor är belägna mellan varje kotor och fungera som en kudde för att absorbera stötar. Skivorna består av två skikt. Det yttre skiktet är en fibros material kallat annulus och det inre skiktet, som består av ett mjukare material, kallas kärnan. En diffus cervikal utbuktning inträffar när ringen tårar och det mjuka materialet av kärnan skjuter ut eller buktar ut av en stor del av skivan.

Inte alla med en diffus cervikal bula kommer att uppleva symptom. Men eftersom utbuktningen kan trycka på nerver i ryggraden, kan olika symtom uppträder. Symtomen kan vara smärta i nacken, vilket kan utstråla i axlar, armar och händer. En person kan också ha stickningar eller domningar i händerna.

Alla orsaker till en diffus livmoderhalscancer bula inte hittas. Vissa människor kan ha svagare skivor genetiskt och vara mer benägna att utveckla en bula i ryggradsdiskar. Skador på halsområdet från ett fall, bilolycka eller tunga lyft kan orsaka en diffus cervikal budge på vissa människor.

En diagnos görs efter en fysisk undersökning av en läkare. Läkaren kommer att ta en anamnes och provrörelseomfång. Vanligtvis en MR kommer att beställas av ryggraden för att bestämma platsen för den diffusa livmoderhalscancer bula. Behandlingen kommer att bero på svårighetsgraden av symtomen.

Om symtomen är minderårig, kan over-the-counter anti-inflammatorisk medicin hjälper eller steroider kan förskrivas. För personer som har mer svår smärta, kan epidural eller steroidinjektioner i halsområdet minska smärta. Andra behandlingar kan innefatta, värme och is terapi. Is kan minska inflammation och värme kan slappna av musklerna. Sjukgymnastik kan rekommenderas för att förbättra flexibiliteten och sträcka nacken.

För personer som inte blir hjälpta av andra mindre invasiva metoder, kan operation vara ett få. En procedur som kallas en discectomy kan utföras. Detta innebär att ta bort den del av skivan som är buktning eller pressning på nerven.

Det kanske inte är möjligt att förhindra en diffus livmoderhalscancer bula i samtliga fall; Men det finns några saker som kan minska risken. Använda rätt lyftteknik, såsom böjning vid knäet och inte anstränga nackmusklerna kan hjälpa. Att upprätthålla en hälsosam vikt och få regelbunden motion, vilket stärker hela ryggraden inklusive livmoderhalscancer området, kan hålla skivorna friska. Undvik rökning som kan försvaga spinal skivor.

  • En röntgen av halsen, inklusive halskotor.
  • Discetomy ibland rekommenderas för diskbråck som inte läker på egen hand.
  • Tunga lyft kan orsaka en cervikal bula i vissa människor.