Vad betyder det när någon sägs "Rust Out"?

August 17

När någon rostar ut, betyder det att han eller hon blir uttråkad på arbetsplatsen, i slutändan blir deprimerad och apatisk. Som en allmän regel, när någon börjar rosta ut, går kvaliteten på arbetet neråt, eftersom den anställde förlorar intresset, hitta jobbet otillfredsställande. Även om detta fenomen är motsatsen till att bränna ut, är slutresultatet typiskt samma, och det kan kosta ett företag en begåvad, en gång passionerade medarbetare. Av denna anledning, arbetsgivare tenderar att hålla ögonen upp för det.

Denna term tycks ha sitt ursprung i 1980-talet, även om rost ut otvivelaktigt var inträffar långt innan. Det är vanligt hos äldre medarbetare i mellannivå, eftersom de platå ut och finner sig oförmögen att avancera. Unga, begåvade medarbetare med starka meriter kan också rosta ut om de placeras i positioner som inte tillåter dem att använda sina färdigheter, eftersom dessa positioner kan få dem att bli uttråkad och rastlös.

När någon börjar rosta ut, förlorar han eller hon intresse på arbetsplatsen och medarbetare. Den kraftiga nedgången arbetskvaliteten i tenderar att få uppmärksamhet av ledningen att emissionen, men när den anställdes arbete börjar lida, kan det vara för sent. Han eller hon kan också vara rastlös, deprimerad, eller olycklig, uttrycker missnöje med arbetskamrater och vänner. Ofta rostar någon ut när han eller hon känner sig som inga framsteg görs.

Det finns ett antal sätt att förhindra rost ut på arbetsplatsen. Hålla anställda som deltar med intressanta och utmanande uppgifter är ett utmärkt sätt att förhindra detta fenomen, eftersom det uppmuntrar dem att använda sina sinnen samtidigt som man främjar tanken att de värderas i bolaget. Matcha medarbetare med rätt jobb är också viktigt; begåvade människor bör inte shuntas ut till hörn kontor för simpla arbete, till exempel, om det inte är gjort klart att det finns en möjlighet till avancemang.

Vissa arbetsplatser är helt enkelt tråkigt av naturen, på grund av den typ av arbete som utförs, och i dessa situationer, kan det vara viktigt för ett företag att inse risken för rost ut, och att vidta åtgärder för att göra arbetsplatsen mer intressant. Cross-utbildning anställda för flera uppgifter på kontoret, till exempel, är en bra idé, som är gatuprostitution idéer direkt från de anställda att förbättra villkoren på arbetsplatsen. Ibland små förändringar göra stor skillnad.

  • Rostiga metall växlar.