Vad är Stövlar?

June 17

Stövlar är höga, over-the-knee, svarta eller bruna läderstövlar med breda tår och chunky klackar som är uppdelade i kavalleriet och hobnailed sorter. Dessa stövlar gjordes ursprungligen med vaxad jack läder belagt med beck eller tjära för tätskikt. Populär i 17: e och 18: e-talets Europa, var Stövlar senare antogs som en del av den uniform av flera nationer genom 20-talet. Stövlar ersattes slutligen av hessiska stövlar som utmärker sig genom sin tofs dekoration. Stövlar är starkast förknippas med Germanyâ € s nazistregimen och kan bäras som en symbol för auktoritär makt.

Dessa stövlar blev först populär i det sena 17th århundradet, då den europeiska adeln började bära dem över sina finskor medan ridning och jakt. Ursprungligen var Stövlar utformade för att passa över vanliga skor så att bäraren kan våga utomhus, blir smutsiga, och helt enkelt ta bort de yttre stövlar när kommer inuti. Eventuella värdesaker kan förvaras i små fickor i uppstarts fodret.

Stövlar gjordes först med en hård typ av läder som var belagd med tjära eller beck för tätskikt. Med tanke på att det var hård, hade dessa knähöga stövlar att skäras bort bakom knäet för att tillåta bäraren att kunna böja sina ben. Denna styvhet krävs också användning av en boot jack för att ta bort de stövlar, som kan ha hjälpt mynt termen KRAGSTÖVEL.

Flera europeiska länder senare antog KRAGSTÖVEL som en del av sina militära uniformer. Denna stil var en del av militär klänning i Frankrike, Tyskland och England, bland andra länder, genom 20-talet. När antagits av militären, var stövlarna oftast modifierade, beroende på behoven av en viss typ av soldat. Med tiden för att möta behoven av militära jaktplan, var den golgata och hobnailed boot sorter utvecklats.

Den golgata KRAGSTÖVEL är lång och bevingade vid knäet. Denna design var särskilt användbart för golgata till häst eftersom kängan kunde vara fodrade med chainmail eller annat starkt skyddande material. Denna modifiering hjälpte skydda riderâ € s ben från skada, från svärd och andra närstridsvapen.

Den hobnailed sorten är mer lämplig för marschinfanteri soldat. Något kortare än golgata sorten, är denna typ görs mer hållbara med sulor förstärkta av hobnails. Denna boot var populärt med den tyska armén i 20-talet, även om det ersattes av en typ av fotled boot när läder leveranser minskade under andra världskriget.

Militär användning av KRAGSTÖVEL minskade efter andra världskriget, även om det fortfarande är en del av det ryska soldierâ € s dress. Nedgången av denna stil gav upphov till andra, liknande typer av militära boot, såsom den hessiska boot, som är dekorerad med en tofs. Den hessiska blev själv ersätts med Wellington, ofta bärs med sporrar.

Den KRAGSTÖVEL är starkt förknippad med den nazistiska regimen i Tyskland och med maktfullkomlighet i allmänhet. Detta är delvis ett resultat av den stora spridningen av bilder av tyska soldater goosestepping i Stövlar och gör en distinkt ljud på betong eller andra hårda ytor. Nynazistiska anhängare också ofta bär Stövlar, som ger upphov till nedsättande term jack-startas ligist.

  • Stövlar var populära i 17 och 18-talets Europa.
  • Stövlar var populära bland marschinfanterisoldater.