Vilka är Cardigan Welsh Corgis?

July 8

Cardigan Welsh Corgis, som får sitt namn från Cardigan, Wales, där de kan ha sitt ursprung, är en av två raser av vallhundar som kallas corgis. De två raser är helt olika även om de säkerligen delar relation och viss likhet i utseende. Båda kommer från Wales och kan ha varit relaterat till familjen av hundar som producerade taxar. Omkring 1000 år sedan, trodde itâ € s att Viking invasioner i Wales introducerade Spitz genetik till Cardigan Corgi, och som ett resultat, en ny hundras som utvecklats.

Utseendet på Cardigan Welsh Corgis är verkligen slående. Även korta, oftast inte längre än en fot (30,48 cm) på knuffa, dessa hundar är tåliga och tunga. Hanar kan lätt väga 30-35 kg (13,61-15,88 kg), och honorna kan väga något mindre. Dessa är starkt muskulösa och atletiska hundar med piggnade upp öronen som gör dem ser något som en räv. Färgsättningar av denna ras kan variera, men de har oftast vita kistor och några vita på ansikte, fötter och svans, med andra färger som finns som svart, brun eller röd.

Kanske den viktigaste skillnaden, eller det enklaste sättet att berätta Cardigan Welsh Corgis förutom sin kusin Pembroke, är svansen. Cardigans besitter dem. Pembrokes, den andra corgi typ, ha antingen en dockad svans eller nästan ingen svans.

Båda typerna av corgis var vallhundar och de kan fortsätta att användas i detta avseende i vissa delar av världen. Denna naturliga affinitet för mycket aktivitet är till god användning i dag i agility prövningar. Corgis kan utmärka sig på dessa, och deras höga intelligens och flotta-footedness ställs ut väl. Även tunga, dessa hundar har en naturlig grace när man kör.

Många noterar att en del av attraktions Cardigan Welsh Corgis är deras extremt lojala beteende. De kan fixera på en medlem i en familj, även om det finns många familjer som besitter dessa hundar och säger att de kan vara fantastiskt med barn när utbildas ordentligt. De tenderar att uppvisa naturliga vallinstinkter när de inte är ordentligt utbildade eller ges tillräcklig motion dagligen.

Även storleken på Cardigan Welsh Corgis verkar perfekt för lägenhetsboende, kan detta faktiskt vara en otjänst djuret. Om inte en djurägare kan åta sig att regelbunden och daglig motion för hunden, kan det bli uttråkad, gå upp i vikt eller missköter. Båda typerna av corgis är bäst lämpad för en robust liv som innebär massor av gångtid utanför.

En av fördelarna med denna typ av hund är livslängden. Många Cardigans kan lätt leva 12-15 år. De har vissa hälsoproblem, som kan uppstå, inklusive möjligheten till spinal problem, höftledsdysplasi, degeneration av näthinnan, och grå starr. Rasen är också benägna att fetma utan tillräcklig motion, vilket kan förkorta livslängden. För att hjälpa till att minimera chanserna att stöta dessa problem, till människor som vill förvärva Cardigan Welsh Corgis ska köpa eller anta dem bara från en seriös uppfödare, och inte från en bakgård uppfödare eller valp kvarn.