Vad är straffet för att anställa illegala invandrare?

August 7

Straffen för att anställa illegala invandrare består i huvudsak av böter om inte arbetsgivaren bryter också regionala lagar som förbjuder döljer, härbärgerar, eller transporterar illegala utlänningar. I dessa fall betydande böter och fängelse är möjliga, tillsammans med beslag av egendom eller fordon som används för att begå brottet. Böter i USA ökade något under 2008 för företag och privatpersoner som medvetet anställer illegala invandrare. Anställa illegala invandrare är en förseelse.

Arbetsgivarna är vanligtvis ansvariga för att kontrollera alla dokument medarbetaren presen att visa att han eller hon kan lagligt arbeta. Underlåtenhet att fylla i rätt blanketter visar employeeâ € s identitet har bekräftats kan också vara en förseelse med böter knutna till kränkningar. Skärpta straff är möjliga om ett mönster framträder visar arbetsgivaren konsekvent anställer illegala invandrare.

Enligt hyser lag, om någon anställer flera illegala invandrare inom en ettårsperiod, blir det ett brott brott som bär en potentiell fängelsestraff och böter. Om personen smugglat eller bistås smugglar utlänningar i landet för att hitta arbete, de påföljder ökar. Att ge falska dokument för att hjälpa någon att arbeta illegalt, eller ändra poster för att skydda invandrare, även faller under lagen.

Invandringslagar kan tillämpas på varje person anställts för att utföra arbete för lön, med undantag för en sällan hushållerska. Daglönare som arbetar för kontanter för olika arbetsgivare faller också under lagen, och den person som är medvetet anställer illegala invandrare kan dömas till böter. Amerikansk lag tillåter lokala och statliga brottsbekämpande myndigheterna att arrestera folk som är illegalt i landet.

Medborgare i USA kan lämna stämningar mot företag eller privatpersoner för brott invandring under Racketeer-influerade och Corrupt organisationer (RICO) lag. De civila kostymer måste visa att två eller flera invandrings brott begicks. Dessa dräkter kan begära tredubbla skadeståndsbeloppet påstådda.

I Storbritannien (UK), kan böter utdömas för varje instans av att anställa illegala invandrare. Lagen är utformad för att hålla outbildad arbetskraft från översvämningar landet, och för att locka arbetare med nödvändiga förmågor. Myndigheter i Storbritannien genomför arbetsplatsinspektioner och deportera illegala invandrare som inte har rätt att arbeta i landet.

  • Illegala invandrare vanligen anlitade i byggbranschen.
  • Invandringslagar kan tillämpas på varje person anställts för att utföra arbete för lön, med undantag för en sällan hushållerska.