Vad är några hem rättsmedel för Plantar vårtor?

August 29

Plantar vårtor är hudförändringar på foten som orsakas av ett virus som kommer in i blodbanan via små sprickor eller nedskärningar i huden. Viruset kan förbli vilande under en tid, så det kan vara svårt att avgöra hur du fick plantar vårtor i första hand. Det finns några hem rättsmedel för att behandla dem, men du bör först få diagnosen från en läkare, och du bör inte använda ett hem botemedel om du är diabetiker. Diabetiker kan vara känsliga för extrema fotinfektioner som i de allvarligaste fallen kan nödvändig amputation. De bör därför ha några skador på fötterna behandlas av en läkare.

Det finns flera över disk sätt att behandla plantar vårtor. De flesta är en kombination av ett häftplåster, och salicylsyra som hjälper till att smälta ner bildningen av huden. I huvudsak kan du använda majs och Fotvårta behandlingar omväxlande eftersom båda tenderar att innehålla samma ingredienser och löser hudskador. Itâ € s viktigt att se till att du skär plåstren innehåller läkemedel för att passa vårtan, eftersom syran kommer att ta fart frisk hud samt alla vårta eller majsvävnad.

En av de beprövade huskurer för plantar vårtor tillämpar enkla silvertejp till vårtområdet för ungefär en vecka till två veckor. Många svär vid denna behandling, säger att det minskar verkligen vårtor. Vissa föreslår att lägga till en bomullstuss indränkt i äppelcidervinäger direkt över vårtan att påskynda läkningsprocessen. Om tejp lossnar, bör du byta ut det snabbt. Du kanske också vill dra huden i varmt vatten varje par dagar.

Andra föreslår att du använder en lapp av bananskal tejpade till vårtan hjälper ta bort den. Detta kan vara ett okej förslag om du donâ € t måste passa din fot, bananskal och alla i skorna, men det kan vara lite svårt att försöka. Vissa föreslår gör detta på natten när du € re sova och teoretiskt donâ € t behöver skor.

En teori om att ta bort fotvårtor som framträder då och då är att placera foten i iskallt vatten i 10-15 minuter kan döda viruset och göra vårtan smidig nog att skrapas bort med pimpsten. Thereâ € s inte mycket som tyder på detta fungerar, men det kan vara värt att försöka.

Eftersom fotvårtor är viral, kan de lätt sprida sig på fötterna och bör behandlas tidigt. Om de resultat du får från huskurer är inte tillfredsställande, ser en läkare, helst en fotvårdsspecialist, som kan bränna eller frysa vårtan bort, vilket minskar risken för vårtor sprids. Vidare dina vårtor är smittsam för andra. Om du delar en dusch med rumskamrater eller familjemedlemmar, bör du bära dusch skor. Dessutom undvika att få en ny omgång av viruset genom att använda dusch skor i offentliga duschar, eftersom detta ofta är en källa till initiala smitta.

  • Silvertejp kan användas för att ta bort plantar vårtor.
  • Bananskal ibland används för att behandla plantar vårtor.
  • Tjänster av en fotvårdsspecialist kan krävas för att ta bort plantar vårtor.
  • Kallt vatten kan hjälpa döda en plantar vårta.
  • Äppelcidervinäger kan vara till hjälp med att ta bort vårtor.
  • Kryoterapi är det mest tillförlitliga sättet att ta bort vårtor.
  • Skrapa med en pimpsten hjälper till att avlägsna plantar vårtor.
  • Ett botemedel involverar bomullstussar indränkt i äppelcidervinäger.