Vad är Cross Processing?

August 31

Kors bearbetning är en fotoframkallning teknik i vilken en typ av film bearbetas i den kemiska lösning avsedd för en annan typ av film. Denna process kan förändra bilder genom att producera uppseendeväckande förändringar i färg och högre kontraster. Det finns två huvudsakliga metoder för korsbearbetningstekniken: ett förfarande som skapar en negativ bild på en färglös bas och ett förfarande som påverkar en positiv bild med den orange botten av en traditionellt bearbetat färgnegativ.

De första åren av 1960-talet kom de första fallen av bilder till följd av tvär bearbetning. Kodak företaget först erkände tekniken som ett alternativt sätt att bearbeta bilder och släppte instruktioner med sin film som beskrivs förfarandet. Cross bearbetning presenterades först för en global publik i National Geographic Magazine.

Bland de två huvudtyper av korsbearbetning, den vanligaste är bearbetning av färg diafilm med kemikalier som traditionellt används vid fotoframkallning process som kallas C-41. Eftersom C-41-lösning inte var avsedd för färg diafilm, har de negativa färg och mättnad ändringar från den ursprungliga negativa. Den exakta graden av dessa förändringar och intensiteten i färgskiftningar varierar beroende på märke och hastighet film valt.

Den andra typen av kors behandling handlar om att utveckla färgfilm i kemiska lösningar avsedda för utvecklingsprocessen E-6. I standard-E-6 bearbetning, är en bild som produceras av den initiala bildningen av en silverbild, vilken därefter är substituerad med ett färgat färgämne. När färgfilm används i E-6 kemikalier, en annan effekt resultat. En positiv bild visas på den orangefärgade basen av det negativa, kraftigt förändra färger och kontraster.

Cross bearbetningstekniker är allmänt används i fotografering programvara. Många av dessa tekniska fotografering verktyg tillåta användare att förbättra digitala bilder genom att välja färg och mättnad avvikelser. Till skillnad från traditionella lägen, detta tillvägagångssätt tillåter användare att välja den exakta graden av nyans och kontrast förändringar de vill se i sina färdiga bilder. Det finns också fotografering centrerade webbplatser som låter användare ladda upp bilder och tillämpa tvärbearbetningseffekter.

Tekniken är inte begränsad till fotografisk film, dock. Rörliga bilder och TV-program kan också bearbetas använda dessa typer av förfaranden. Produkterna för ett sådant åtagande producera mycket stiliserade program med kraftfulla färgspridning och förändringar av mättnadsnivå. Denna totala effekten ökar intensiteten i handlingen och förbättrar filmkonst.

  • De färgskiftningar i kors bearbetning uppstå eftersom filmen är utvecklad i lösning avsedd för en annan film.
  • Cross bearbetning effekter kan tillämpas på digitala filmer, även när filmen inte används.