Vad är Cabriole Legs?

September 5

Cabriole ben är möbelben som presenterar en graciös dubbel böjd form. Den övre delen av cabriole benet böjer ut i en konvex kurva, medan den nedre delen rosetter i att bilda en konkav kurva. Kurvorna förekommer i samma vertikalplan och gå på vad som kallas knäet. Knäet är ibland ornamenterad med snidade trä konstruktion, vilket kan vara något enkelt som ett skal, eller en mer detaljerad utformning såsom snidade akantusblad.

Ursprunget till cabriole ben datum till tiden för gamla kinesiska och grekiska möbeltillverkare. Men namnet cabriole, tillämpad på den här typen av möbler benet, är en ganska ny företeelse, från dess användning på 1700-talet i den franska rokokostil period. Ordet cabriole kommer från det franska ordet cabrioler, som betyder att hoppa som en get. Formen på möbelbenet påminner mycket om strukturen hos en get bakre benet.

Cabriole ben kan hamna på olika sätt. Om de är från Queen Anne period kommer de brukar sluta i en känslig pad eller tass form. Om benet är tillverkad i Chippen stil, kommer de typiskt att sluta i en kula och klo. Ibland bara sluta i en boll.

Populariteten av cabriole benet härdar i möbeldesign idag. Denna typ av ben kan ge en behaglig utseende till en möbel. Trots deras fina utseende, cabriole ben är välbalanserad och kan stödja relativt stora möbler.

Olika fäst metoder har varit och används för att fästa cabriole ben till möblerna den stöder. Överlappning var den primära tidigare metoden för att fästa benen, men med hjälp av dymlingar har blivit mer populärt på senare tid. Benen kan också fästas med hjälp av ett tappförband, och skruvar är också en populär metod för att fästa benen.

Eftersom cabriole ben har en dubbel back kurva i sin design, de är inte så lätt att göra så rakare stilar av möbler ben. De måste göras från ett stycke trä. Konstruktionen av benet börjar med att göra en mall av kartong eller liknande material. Ibland kan en svarv används för att hjälpa till med formningen, men på grund av de motstående kurvor, är en bandsåg används typiskt. Efter den allmänna formen skärs från träet, är andra handverktyg såsom spokeshaves, skrapor och olika slipkorn av sandpapper som används för att ge benet sin slutgiltiga form.