Vad är rums partitioner?

October 4

Ibland kallas rumsavdelare, rums partitioner är enheter som tillåter utrymmet i ett rum för att delas upp i underavdelningar eller områden. I vissa fall kan användningen av rums partitioner har att göra med en utsmyckning tema för utrymmet. Vid andra tillfällen, är orsaken till användningen av rumsavdelare mer funktionell som dekorativa.

Det finns i huvudsak två typer av rums partitioner. Det första exemplet är en vikvägg. Den vikvägg innebär vanligtvis en serie paneler som är ledade ihop och är fristående. En av de mer vanliga exempel på denna typ av delare är rummet skärmen. Generellt har denna anordning ett minimum av tre paneler. Panelerna är ovikta och placerad på ett sätt som sektioner av en del av rummet. Rums skärmar används ofta i rum för att skapa en föränderlig område i rummet. Människor som lever i effektivitet lägenheter kan också utnyttja rums partitioner av denna typ för att skapa en visuell skillnad mellan levande och sovutrymme.

Ett andra exempel på rums partitioner är dragspel modellen. Denna konstruktion används ofta i offentliga byggnader och kyrkor för att kunna dra nytta av en stor öppen yta och ändå behålla förmågan att avsnittet utanför utrymme när det behövs. Rummet partitioner monteras i metallspår som löper över taket området, vilket gör det lätt att glida dem på plats när det behövs. Beroende på storleken av utrymmet, kan en eller flera uppsättningar av dragspelsrums partitioner installeras.

Till exempel kan en kyrka välja att utrusta en gemenskap hall med dragspel rums partitioner. När behövs hela utrymmet för att rymma ett stort antal personer för en måltid, är skiljeväggarna indragna. Samma utrymme kan delas upp i mindre områden genom att stänga rummet partitioner och skapa en serie individuella klassrum. Som ett resultat, är samma utrymme görs till en flerfunktionsområde av kyrkan genom användning av rum partitioner.

En av fördelarna med rums partitioner är förmågan att hantera ljudet i utrymmet. I en kontorsmiljö partitioner som segregerar ett större utrymme i flera arbetsområden hjälper till att minimera de ljud som skapas av olika medarbetare i rymden. Medan effekten är oftast inte lika uttalad som placerar de anställda i olika rum, gör användningen av rums partitioner ofta gör det möjligt att innehålla ljudet tillräckligt bra för att varje anställd att inte bli distraherad av ljud som skapats i de övriga skåpen.

Tillsammans med funktionalitet, kan rums partitioner också lägga en del av visuell intresse för rymden. Detta kan vara sant i både ett kontor och en hemmiljö. Spärrar av paneler kan täckas i tryckta tyger, eller målade med någon typ av design som den boende av utrymmet önskar. Även dragspelstyper rums partitioner finns nu i en mängd olika färger, vilket gör dem mer attraktiva och önskvärt som en del av den övergripande designen.

Men fasta paneler och dragspelstyper rums partitioner är inte de enda alternativen. I små boytor, är det möjligt att skapa rums partitioner som är lite mer än viktade paneler av tyg som hänger från taket eller en stång monteras på en vägg. Medan dessa rum partitioner gör ingenting för att innehålla ljud i utrymmet, de är lätta att installera och ger den visuella segregering av det utrymme som ofta är viktigt för den totala utsmyckning planen.

  • Skåpen används på kontor för att dela rum i enskilda utrymmen för varje arbetstagare.