Vad är Projektions Mapping?

June 20

Projektion kartläggning är projektionen av en tredimensionell scen på en plan yta som en byggnad. Det kräver noggrant kartlägga den underliggande ytan för att skapa prognoser utan snedvridningar orsakade av ytan förändringar som dörröppningar och böjd prydnads arkitektur. Resultatet är en mycket synlig bild effektivt målat över strukturen, med tredimensionella element som kan göra det verkar komma till liv. Detta har ansökningar om konst, reklam, och en mängd andra kampanjer på offentliga platser.

Det första steget i en projektion kartläggning projekt är en karta av ytan som ska projiceras på. Denna karta kan matas in i ett datorprogram som kommer att arbeta med en uppsättning projektorer för att justera bilden och skapa en smidig, enhetlig projektion. Projektions kartografer kan använda en mängd olika tekniker, inklusive djur, skytte och utskjutande realtidsvideo, utskjutande videoklipp, och så vidare för att skapa önskad effekt. Flera projektorer skapar en tredimensionell bild som är synlig från flera vinklar. Det är också möjligt att filma händelsen för sändning eller distribution i andra arenor.

Ambitiösa projektion kartläggning projekt kan interagera med struktur eller de kringstående. Animatör kan skapa en serie scener som gör byggnaderna verkar att sjunga och dansa, öppnat sig, och utföra andra akrobatik. När projektion kartläggning görs på natten med noggranna kontroller och rätt belysning, kan illusionen vara mycket övertygande för förbipasserande. Andra skärmar kan vara konfigurerbara av deltagarna som kan interagera med mobiltelefoner, pekdatorer och andra enheter för att ändra vad de ser.

De reklam konsekvenser projektions kartläggning är potentiellt betydande. Annonsörer kan använda tekniken för att förvandla en yta till en skylt med utrustning som sätter upp och bryter ner snabbt. Dessa händelser har en tendens att dra till sig uppmärksamhet, och i vissa fall kan leda till en viral video som folk laddar upp videor av vad de ser. Detta skapar gratis reklam för det sponsrande företaget och genererar buzz om sina varumärken och aktiviteter.

Konstverk kan också integrera projektion kartläggning. En projektion kan bli en del av ett liveuppträdande pjäs, med karaktärer som kan visas att interagera direkt med filmen i ett noga inövat produktion. Projektionen själv kan också vara konstverk. Politisk och social kommentar kan distribueras med hjälp av denna mekanism, som kan tillåta aktivister att snabbt fånga uppmärksamhet genom att projicera på en stor byggnad, och tona bort igen innan de kan uppfattas.