Vad betyder en brottmåls psykolog, gör?

June 24

En brottsling psykolog studerar huvudsakligen personlighet dömda brottslingar eller personer som genomgår åtal, inklusive deras handlingar, tankar, reaktioner och intentioner. Merparten av tiden, är kriminella psykologi utförs i en utvärderingskapacitet när en svarande misstänks ha minskat mental förmåga. En brottsling psykolog kommer att genomföra tester som hjälper avgöra om personen som utvärderas är behörig att ställas inför rätta.

Förutom att studera de grundläggande åtgärder som är involverade i kriminalitet, försöker en kriminell psykolog för att gräva djupt i en persona € s undermedvetna för att räkna ut vad fick honom att begå brottet i första hand. När utvärderingen är klar, är psykologen ofta ombedd att ge expertutlåtanden om svaranden i domstol. Detta ger juryn inblick i huvudet på den anklagade.

Inte alla kriminella psykologi sker i en domstol inställning. Många gånger är en kriminell psykolog uppmanas att nära samarbeta med brottsbekämpande organ eller Federal Bureau of Investigation (FBI) att profilera mördare, sexuella rovdjur och andra förhärdade brottslingar. Trenden med kriminella psykologi profilering började på 1940-talet då psykiatriker har värvat för att hjälpa profil Adolf Hitler. Sedan dess har dessa psykologer förblivit avgörande i de moderna kriminologi innovationer som hjälper definierar växande utrednings vetenskaper.

Brotts antropologi är en annan gren av kriminella psykologi. En brottsling psykolog kan bli ombedd att undersöka ett victimâ € s ben för att avgöra murderersâ € tänke vid tidpunkten för mordet. Med specialiserad utbildning, lär psykologen hur man använder de kriminaltekniska ledtrådar kvar i benen eller annat material för att definiera mönstret, eller modus operandi (MO), enskilda brottslingar. Med den information den här typen av studie ger, brottsbekämpande myndigheter få värdefull teknisk bevisning som kan användas i domstol.

Det finns också möjligheter för en kriminell psykolog för att arbeta utanför rättssalar och aktiv brottsbekämpning. Många psykologer väljer att inrätta en privat praktik eller gå på att undervisa straffrätt och rättspsykologi för federala myndigheter och på universitetsnivå. Privatpraktik producerar oftast mer intäkter, särskilt om en kriminell psykolog väljer att ge expert domstol vittnesmål utöver sin praktik.

Utbildning krav för en karriär inom kriminalpsykologiska varierar över hela världen. De flesta områden kräver minst en bachelorâ € s examen i straffrätt, psykologi, eller kriminella psykologi. Någon som planerar en klinisk eller avancerad karriär kan behöva en magisterexamen eller doktorsexamen

  • Kriminella psykologer ser hur brott slagoffer.
  • Kriminella psykologer undersöker behandlingen av misstänkta brottsbekämpande agenter.
  • En brottsling psykolog kan uppmanas att lämna domstol vittnesmål.
  • En brottsling psykolog profiler brottslingar för att hjälpa brottsbekämpande insatser.
  • Kriminella psykologer får undersöka en brottsplats för att bestämma möjliga motiv.
  • Kriminella psykologer kan titta på hur externa faktorer bidrar till kriminella tendenser.