Hur gör jag återskapar danser från 1970-talet?

December 10

Att återskapa danser från 1970-talet, kan det hjälpa att bekanta dig med eran och stilar. Många av de mest populära danser av denna epok har sitt ursprung i USA och populariserades i världen genom filmer och TV-program. Ett bra sätt att börja lära sig om de danser av 1970-talet är att titta på film och tv från eran, Saturday Night Fever, till exempel, är en film som sätter dans i centrum för amerikansk populärkultur. Denna 1977 film utlöste massiva dans fluga såsom Hustle och Night Fever, och danselever i dag som vill återskapa danser från 1970-talet kan använda filmen som en visuell lärobok.

De populäraste danser från 1970-talet var nästan alla disco-baserade. Disco var en musikalisk form som blandas delar av latinska rytmer, själfulla sång och funky rygg beats. Utökade blandningar av hitlåtar - bestående ibland hela sidan av en lång spel rekord - spanns per klubb discjockeys att hålla dansgolvet packat. Danser av perioden var mer individuell karaktär, snarare än anpassade till par. Mycket av dansande var freestyle, helt enkelt flytta till rytmen av musiken.

Discot eran återupplivade också 1950 traditionen av linedance. Denna typ av dans har en grupp av individer mot varandra, utför en uppsättning av fyra väggmönstersteg utan partner. Disco linje danser från 1970-talet är LA Hustle, även känd som Bus Stop, en enkel sekvens av framåt och bakåt steg med samordnade handen klappar och sida-till-sida rörelser. Varm choklad var en uppdaterad version av Hully Gully, en tidig 1960-talet dans vurm. Andra populära linjen danser från 1970-talet var den Rollercoaster, Disco Duck och New Yorker.

Knölen kan göras i en linje eller med endast en partner. Som namnet antyder, dansare positionerat sig sida vid sida och försiktigt stötte sin partners höft till rytmen. Latin dans haft vanliga överklagande gång med partners som använder arbetade koreografi som inkorporerade element av äldre stilar av salsa och swing dans. Cha-Cha, Mambo, Rumba, och Tango var tillbaka i stil igen. En kortfattad modefluga under det sena 70-talet var Roller Disco, som var helt enkelt disco dans på rullskridskor.

Medan disco dominerade förvisso 1970 dansscenen, var andra nya former av dans också fram i tunnelbanan. Som punk rock och heavy metal-banden tog världen med storm, blev dans så aggressiv som själva musiken. Moshing, head-banging och kropp surfing hade dansarna måfå smäller in i varandra på dansgolvet, medan Pogo dansar involverade hoppa upp och ner i takt som en pogo stick. Nya danser som poppar och Låsa och Robot, där dansaren rörde sig som en automat, fick också popularitet under 1970-talet. Den Backslide senare förevigades av Michael Jackson och blev för alltid känd som Moonwalk.

  • Mycket av dans på 1970-talet var freestyle.
  • Disco var populär under 1970-talet.
  • Tangon kom tillbaka i stil på 1970-talet.
  • Roller Disco bestod av diskodans på rullskridskor under det sena 70-talet.