Vad är Peach Orchards?

December 16

Fruktodlingar är där stora jordbruksproducenter och mindre gårdar växer fruktträd, och persika fruktträdgårdar, som namnet antyder, är där de odlar persikor. En persika gård har många sorter av frukt att välja mellan att i sin fruktodling eftersom persika sorter antal i tusental. Peach fruktträdgårdar kan växa en av två typer av persikor, clingstone och freestone. En persika har en luddig yttre skal och en grop, eller "sten", inuti sin aromatiska och saftigt fruktkött. I en clingstone persika, gör köttet inte skilja lätt från gropen, medan det i en freestone persika köttet inte klamra sig fast vid köttet. Livsmedels mavens kategori ibland nektariner som en naken eller fuzzless persika, men experter säger dess ursprung är okänt.

Peach fruktträdgårdar har specifika krav för att säkerställa tillväxten av en framgångsrik frukt gröda. Träden behöver mycket solljus, och de uppskattar en väldränerad, lerig jord. Vissa jordbruk experter rekommenderar även att jorden i persika fruktträdgårdar förberedas några år före plantering. Olika sorter av persikor behöver kyla för olika tidsperioder före blomning. En oväntad köldknäpp efter spirande kan avsevärt minska eller förstöra en gröda, vilket odlare att oroa mycket om vädret i sina persika fruktträdgårdar.

I ett framgångsrikt år, utan alltför mycket kallt eller frost, kan en persika träd producerar ett överflöd av frukt och persika gårdar måste tunna grödan. Jordbrukare plockar några av frukten från träden, en praxis som gör det återstående frukten att utvecklas framgångsrikt och bli större, och denna praxis bevarar också hälsa trädet. Jordbrukare som tenderar persika fruktträdgårdar också måste vara vaksamma mot ett antal sjukdomar som riktar grödan, inklusive mjöldagg och persika leaf curl och gödsel krävs i lämpliga mängder under vissa perioder i tillväxtcykeln.

Persika gårdar har en lång historia och kan hittas i många delar av världen, bland annat Kanada, Kina, Mellanöstern och USA. Historiker säger persikor sitt ursprung i Kina, och spreds i hela Mellanöstern av resenärer längs en viktig och historisk handelsvägen kallas Sidenvägen. Mer än 70 länder producerar nu persikor, och nästan 35 billion pounds av frukten odlas varje år. Kina är världens största producent, följt av Italien, med USA som kommer på tredje.

  • Munk persikor.
  • Peaches.
  • Peaches tros ha sitt ursprung i Kina.