Vilka är de olika typerna av Husbil Covers?

May 31

De vanligaste typerna av husbils omfattar är flexibla överdrag och stela skyddsrum. Flexibla husbils omslag kan göras av en mängd olika material, inklusive duk och polyeten tyg, och de innehåller ofta åsar av skum eller liknande material. Dessa kåpor är vanligtvis storlek för att passa ett visst fordon, och det finns specifika mönster för klass A, B, och C husbilar. Det finns även special överdrag för hjul och andra som bara skyddar taket. Styv husbil täcker ofta likna en fristående carport, och de är ofta konstruerade av byggsatser.

Praktiskt taget alla typer av väder kan orsaka någon typ av skada på en husbil som lagras utanför. Direkt solljus kan blekna färgen och bryta ner takmaterial, kan regnet sippra in och orsaka mögel och hagel kan orsaka dyra kroppsskador eller bryta fönster. Oavsett var en husbil lagras, kan det lokala vädret potentiellt slits ut eller skadas utsidan om den inte skyddas på något sätt. Ett sätt att en husbil kan skyddas från väder och vind när den inte används är att parkera den i en struktur, men en mer genomförbart alternativ är ofta att placera den under ett lock.

Flexibla husbils täcker vanligtvis gjorda av någon typ av väderbeständigt tyg material. Vissa av dessa kåpor bestå av mer än ett skikt, i vilket fall det yttre tyget ofta är hård och elastisk medan den inre materialet är tillverkat av skum eller annat mjukt ämne som inte kommer att repa lacken. Andra flexibla täcker är enkla presenningar som kanske eller kanske inte har utformats uteslutande för det ändamålet. Specialgjorda flexibla husbils omslag kan utformas med de exakta fysiska måtten på en husbil i åtanke, inklusive positionen för dörren, som ofta kan nås via en strategiskt placerad dragkedja.

Specialiserade flexibla lock finns också för att skydda olika komponenter, såsom däcken. Husbil Bildäck kan hjälpa till att förlänga livslängden på gummit genom att förhindra solen från bakning sidoväggarna. Cap omfattar är en annan typ av flexibelt skydd som är utformade passform över taket på en husbil. Andra typer av omslag kan erhållas för enskilda fönster, sidospeglar och andra komponenter.

Den andra huvudtypen av husbil omslaget är en stel, fristående skydd. Dessa består vanligen av minst fyra ben och motsvarande hängslen, även om vissa enheter har solida väggar också. Taket tenderar att vara gjorda av ett elastiskt material som kan stå upp för direkt solljus och mer kränkande väderlek som hagel. Det är möjligt att konstruera och bygga den här typen av husbil locket från grunden, men det finns även kit som innehåller alla nödvändiga delar.

  • En klass C husbil.