Vad är en röd Torpedo Onion?

June 1

Den röda torped löken är en släktklenod lök hemma i Kalabrien, Italien, där den har odlats sedan före Kristi födelse. Denna löken har en lång historia av en anledning: det har en makalös smak som har gjort det enade populära i Medelhavet. Dessa lökar kan hittas till försäljning i vissa specialmarknader, och de kan också odlas i hemmet trädgården, även om vissa människor tror att de berömda lök av Torpea, en stad i Kalabrien, har den bästa smaken.

Röda torped lök ser ungefär ut som fotbollar, och de omfattas i en PAPPERS rött till lila hud. Köttet av löken är vit, med en röd kant, och mycket söt. Dessa lökar är också mycket skarp, med en skarp anmärkning som balanserar ut den söta smaken. Eftersom den röda torped löken inte håller bra, är det i allmänhet en säsongsbetonad delikatess, endast tillgänglig när dessa grönsaker mognar i mitten av hösten.

Dessa lökar har en mild smak som gör dem lämpliga för användning rå. Raw torped lök kan läggas till sallader, smörgåsar och andra rätter. Löken kan också skall betas och användas i en mängd olika sätt, med vissa människor njuter av en inlagd röd torped lök rak. Inlagda lök kan också kilas och användas som garnering för en mängd olika rätter, och de är inte ovanliga i blandningar av inlagda grönsaker i Italien.

Matlagning tar fram den naturliga sötman i det röda torped lök, caramelizing det skapar något en mycket rik smak. Dessa lökar kan användas i soppor, grytor, såser, och så vidare, och de är också populärt på pizza, grillat och tjänat som förrätt, och i fyllningar.

Lök är djupt påverkas av jorden de växer i. Beroende på innehållet i marken, kan en röd torped lök utveckla en mer aggressiv svavel smak, eller så kan det förbli milda. Trädgårdsmästare som vill odla dessa lökar hemma bör försöka plantera dem i flera miljöer för att hitta den "sweet spot" i trädgården där de kommer att växa bra och smaka rätt. Lök behöver bördig, väldränerad jord och minst sex soltimmar om dagen för att frodas, och de bör planteras efter den sista frosten har passerat.

Om ett recept kräver en röd torped lök och du har svårt att hitta en, kan du använda en vanlig röd lök eller en Vidalia lök som stand in, eftersom båda dessa lök sorter är naturligt söt.