Vad är en Eagle Ray?

June 5

Örnen ray familjen är en stor grupp av broskfiskar som innehåller minst tre underfamiljer och flera olika arter av ray. En allmänt stor grupp, örnen ray arterna lever hav i hela världen, även om de flesta föredrar tropiska och tempererade hav. Det är viktigt att inte att inte alla biologer är överens om vilka arter är tekniskt eagle strålar, och som utgör en egen grupp. Vissa myndigheter lista manta och ko-nosed strålar i eagle ray underfamiljer, men andra separera dem helt.

Den graciösa fläckig eagle ray, en del av Aetobatus underfamiljen, kan vara den mest slående medlemmen i gruppen. Mörkblå eller grå, är denna stora ray täckt med ljusa färgade fläckar och ses ofta i grunda, tropiska vatten. Även giftig, är fläckig ray allmänhet ganska mild och en frekvent följeslagare till dykare och snorklare. Nå upp till en imponerande £ 500 (226,7 kg) i vikt, kan den prickiga strålen har ett vingspann på 10 fot (3 m).

Den bat ray är en riklig arter som lever i de grunda vikarna och vikar i östra Stilla havet. Även en kommersiell fisk i Mexiko och delar av Centralamerika, är BAT ray skyddas i hela USA. Denna typ av eagle ray är en frekvent invånare i stora akvarier, av vilka några tillåter besökarna att röra eller ens mata strålar. Den bat ray är känd som en anpassningsbar varelse, kunna anpassa sig till olika nivåer av salthalt och temperatur med relativ lätthet.

En av de mindre arterna, är longnosed eagle ray en alltmer ovanlig syn i dess naturliga livsmiljö i hela Sydostasien. Anses hotade och på nedgång av Internationella unionen för bevarande av natur och naturtillgångar (IUCN), lider denna lilla stråle från en låg reproduktionstakt och en snabbt ökande marknad fisket. Kommersiell bryta och borra de kontinentalsockeln där longnosed ray tenderar att leva är också tros vara en faktor i dess nedgång.

Kungen bland alla ray arter är den enorma och dramatiska manta ray. Även betraktas som en separat släkte av vissa, är det fortfarande ofta listad som en medlem av eagle ray familjen. Med ett vingspann på upp till 25 fot (7,6 m), dessa harmlösa jättar bebor de flesta av de tropiska och tempererade hav i världen, och var en gång fruktade som hemska sjöodjur. Så småningom, folk lärt sig att den enorma havet varelse var en relativt harmlös och avgående fisk, trots sin tillfälliga och förståehäpnadsväckande vana att lansera sig helt ur vattnet. Liksom longnosed ray, dock mantor tros vara på tillbakagång på grund av minskande livsmedelsförsörjningen och en låg nativitet.