Vilka är de olika typerna av Hand Drills?

January 26

Hand borrar gör tråkiga projekt snabbare och enklare. De används för att borra hål och skruvdragning, samt tillmötesgående olika tillbehör för färg blandning, slipning, polering och flera andra. Hand borrar delas in i två huvudkategorier: manuella och elektriska.

Förr i tiden, när folk talade om handborrar, de ursprungligen hänvisning till gammaldags eggbeater borrar, först som tillverkas av de nord Brothers i 1910. Detta handdriven borrmaskin använder en vev som roterar ett samverkande kugghjul, som då blir den borr. Den eggbeater borr kan hålla borrkronor upp till en fjärdedel tum (6 mm) i storlek. Denna stil av handborr finns fortfarande i bruk i de flesta snickerier, eftersom det är starkt, lätt att använda, och ger den ultimata kontrollen över precisionsarbete.

En annan manuell handborr är tryck borren. Det fungerar med hjälp av en fin, rak rafflade borr, även känd som en borrspets. Denna borr fungerar med hjälp av en upprepad driver rörelse för att rotera borrpunkter och kör dem på plats.

Den elektriska handborr först uppfanns av Wilhelm Fein 1895. Det blev inte populär förrän på 1980-talet, då elektroniska system för styrning av dess hastighet först utvecklades. Det finns en hel del säkerhetskrav som elektriska handborrar måste uppfylla. Till exempel, är de skyldiga att vara lätt, formad så att de kan hanteras säkert, och erbjuder stadig prestanda även när de används grovt. Eftersom uppfinningen av den elektriska handtags borrmaskin, har flera olika versioner tillverkats, för att inkludera den roterande borr, borrhammare och nära fjärde borr.

Rotary borrar används för grundläggande arbeten som inkluderar borra hål och skruvdragning. De kan vara antingen sladd eller batteridriven, oftast med hjälp av en 12 eller 14 volts batteri enhet, som håller dem lätt. Många versioner av den roterande borren har en justerbar koppling, som reglerar drivdjupet av skruvarna. En annan version av den roterande borr, som kallas den elektriska driv, har större vridmoment och kommer att driva och ta bort skruvarna i mycket snabbare takt.

Den slagborr är en annan variation av handborr som finns trådbundet eller trådlöst. Borrhammare används för borrning av stora hål i betong och murverk. Många modeller är utrustade med varierande hastigheter, reversibel åtgärd, och förmågan att arbeta som en roterande borr.

Close kvartalet borrar används vid försök att borra i utrymmen där en genomsnittlig borrmaskin inte passar. Denna typ av borr har en 55 graders vinklad chuck att böja och glida in svåråtkomliga ställen. En annan version av denna elektriska handborrmaskinen är rätt vinkel borr. Denna chuck av detta elverktyg böjer i 90 graders vinkel för att borra i nära håll. Liksom de andra modellerna, är den tillgänglig trådbunden och trådlös.

  • Handborrar kan rymma en mängd olika borrkronor.
  • Gammaldags handborrar används sällan längre.
  • Hand borrar används för att borra hles och körning skruvar.
  • Elektriska handborrar är låg vikt och ger stabilitet när den används med en grov grepp.
  • En chuck på en handborr har en borrskärsnacken på plats.