Vad hände den 11 september 2001?

June 30

September 11, 2001 var en ljus, skarp morgon i många regioner i USA, som krossades när nationen attackerades av terrorister. Amerikaner och vänner över hela världen kommer ihåg var de var och vad de gjorde den ödesdigra tisdag morgon, när den första attacken inleddes med ett plan som flögs in i World Trade Center i New York.

Den 11 september 2001 kl 08:46 Östra tid var American Airlines Flight 11 flugit in i norra tornet i World Trade Center. Först trodde många händelsen vara en olycka, enkel pilot fel. Nyheten om kraschen preempted många ordinarie program som kameramän och fotografer fångade lågor, böljande rök, och tyvärr, organ från personer som störtade till sin död istället för att vara instängd i byggnaden. Som journalister och vanliga människor fortsatte filma, ta bilder och titta på himlen, en annan planet, United Airlines Flight 175, flugit in i södra tornet vid 09:02 Amerika var klart under attack.

Innan folk kunde absorbera stötar, en annan strejk som exekveras. Okänt för amerikanerna, åtminstone ytterligare en plan på väg mot Washington, DC Vid 09:37 var American Airlines Flight 77 flugit in i Pentagon, högkvarteret i USA: s militära operationer. Folk var upprörd att lära att andra plan som kan ha kapats fortfarande inte redovisats. Nära och kära av passagerare på United Airlines Flight 93 började ta emot telefonsamtal, lärande att flygningen hade verkligen kapats. De berättade sina nära och kära i de tidigare attackerna.

De modiga män och kvinnor på Flight 93 vägrade att låta deras plan eller deras död användas för att skada Amerika. De dog som hjältar, som de återtog planet, kraschar det till ett fält nära Shanksville, Pennsylvania i stället för att låta den kapade planet att gå vidare till dess avsedda mål, som tros vara i närheten Washington, DC Det var 10:03 den 11 september, 2001.

På mindre än en och en halv timme, hade tre amerikanska landmärken drabbats och en hade snävt undvikas. Snart var amerikanska luftrummet stängdes helt. Många tror att andra attacker fortfarande pågick den 11 september och att denna exempellösa drag av den amerikanska regeringen omintetgjorts ytterligare illdåd.

Amerika lärde sig mycket om hjältar den 11 september, 2001. Första responders, inklusive poliser, brandmän, ambulanspersonal, och en mängd off duty responders, byggnadsarbetare, vårdpersonal, och vanliga människor riskerade sina liv för att hjälpa evakuera så många människor som möjliga från förbränning och svårt skadade Twin Towers, samt från Pentagon. Modiga män och kvinnor omkom den 11 september, tillsammans med offren inne varje byggnad och ombord varje plan.

Många tale är förknippade med den 11 september illdåd, såsom, "Vi kommer aldrig att glömma." Visst, amerikanerna kommer aldrig att glömma den dagen att tusentals oskyldiga människor, deras föräldrar, syskon, barn, makar och vänner, mördades på amerikanska jord. 11 September är också känd som "dagen USA blev återigen förenade" och "dagen världen förändrats." Det är sant att amerikanerna gick samman för att hjälpa varandra genom de upprörande händelser och efterdyningarna av den dagen. Det är också sant att världen reagerade på 11 September, 2001 attack, och kanske världens gjorde förändringen.

Amerikanerna blev rörd av de uppriktiga känslor och kondoleanser delas av medborgare och ledare från över hundra andra nationer. Utfrågning nationalsången spelas i andra länder förde färska tårar till mångas ögon. De hyllningar och godhet var utan åtgärd, och de hjälpte Amerika inför illdåden den 11 september, samt glåpord av hennes fiender, som dansade på gatorna och firade de brutala död nästan 3000 amerikaner i ett oprovocerat och utan motstycke attack.

Medan vissa tror att USA: s utrikespolitik spelat en hand i anstiftan dessa attacker, de var inte handlingar av självförsvar, inte heller finns det något sätt att rättfärdiga en sådan taktik. Attackerna den 11 september 2001 genomförts främst mot civila, och de var inget mindre än grymheter, som utförs av terrorist extremister.

  • Efter attackerna den 11 september 2001 måste resenärerna inom USA strikt följa Transportation Security Administration (TSA) regler.
  • 9/11 förändrat hur amerikaner uppfattar och respekt brandmän.
  • September 11, 2001 terroristattacker fällde World Trade Center byggnaderna i New York.
  • Rätt efter den 11 september 2001 många amerikanska monument, inklusive Frihetsgudinnan, stängdes för allmänheten.